Sonic the Hedgehog

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sonic the Hedgehog

7 dingen die je moet weten voor je Sonic the Hedgehog gaat kijken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Sonic the Hedgehog verschijnt deze week in de bioscoop! De blauwe egel van de gelijknamige computergame heeft al een rijke geschiedenis, dus we hebben 7 dingen verzamelt die je absoluut moet weten voor je de film ziet!

1. Sonic the Hedgehog heeft wel meer dan 50 games!

Sonic komt uit een computergame, maar niet zomaar eentje. De Japanse studio Sega heeft er inmiddels meer dan 50 gemaakt met de blauwe egel en ze blijven nog steeds komen! De eerste verscheen in 1991 voor de Sega Mega Drive en was een groot succes waardoor deel 2 en deel 3 al gauw volgden. Sindsdien is Sonic the Hedgehog op bijna iedere spelcomputer te vinden, van PlayStation 4 tot Nintendo Switch.

7 dingen die je moet weten voor je Sonic the Hedgehog gaat kijken

2. Sonic verzamelt ringen

Het doel in Sonic the Hedgehog is om het einde van het level te halen en tussendoor gouden ringen te verzamelen. Die ringen zorgen ervoor dat je niet doodgaat in het spel, maar ze hebben een andere functie in de film. Sonic komt namelijk uit een andere dimensie en hij moet zijn ringen verzamelen om terug te keren. Er zijn echter mensen die hem proberen tegen te houden…

7 dingen die je moet weten voor je Sonic the Hedgehog gaat kijken

3. Jim Carrey speelt de schurk Doctor Robotnik

Doctor Robotnik is de grote schurk van Sonic the Hedgehog en wordt in de film door Jim Carrey gespeeld. In de game is hij een gekke geleerde die alles en iedereen in robots wil veranderen. Ook raar: in de games is hij dik, kaal en heeft hij een gigantische snor. Dat gebeurt ook met Jim Carrey in de film, zoals de eerste trailer verraadde.

7 dingen die je moet weten voor je Sonic the Hedgehog gaat kijken

4. De film werd vertraagd omdat fans het eerste design van Sonic lelijk vonden

De film zou al in 2019 uitkomen maar werd met een half jaar vertraagd. Wat bleek? Het eerste design van Sonic the Hedgehog kreeg wereldwijd bakken kritiek! Niet alleen van gamers die de spellen nog steeds spelen, ook de oorspronkelijke bedenkers van Sonic the Hedgehog waren niet blij.

7 dingen die je moet weten voor je Sonic the Hedgehog gaat kijken

5. Het nieuwe design lijkt veel meer op het computergame-personage

Dus de mensen in Hollywood gingen terug naar de computer om Sonic opnieuw te ontwerpen. In plaats van een meer realistische, menselijke egel, keerden ze terug naar het tekenfilmachtige design van Sonic. Het eindresultaat zie je nu op alle posters en wordt stukken beter ontvangen door de fans.

6. Sonic was te zien tijdens de Super Bowl

Niet alleen Beyoncé en Shakira waren te zien tijdens de Super Bowl in Amerika, ook Sonic the Hedgehog passeerde de revue. Je kan het hieronder terugkijken.

7. Het is niet de eerste keer dat Sonic in een bioscoopfilm zit

Verrassing! Dit is niet de eerste bioscoopfilm waarin Sonic the Hedgehog speelt. Die eer ging naar Wreck-it Ralph van Disney. De animatiefilm over gamepersonages, had verschillende cameo’s waaronder Sonic. Hij keert zelfs terug in Wreck-it Ralph 2.

Sonic the Hedgehog is niet de eerste gekke gamefilm die Hollywood ontsnapt, we hebben ze hier op een rij gezet voor je. Benieuwd welke andere grote bioscoopfilms eraan komen in februari? Bekijk ons overzicht hier! Op Netflix staan trouwens ook een heleboel goede films waarvan we een handig lijstje hebben gemaakt.

Lees verder