Keanu Reeves in Hollywood, Californië

Veronica Superguide logo
Keanu Reeves in Hollywood, Californië

6 keer dat Keanu Reeves zich als een onuitstaanbare lul gedroeg

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Het internet raakt nooit uitgepraat over cultheld Keanu Reeves, aka de liefste acteur van Hollywood. Maar is dit schatje wel echt zo onaantastbaar? Wij proberen 6 gaten te prikken in zijn perfecte persoonlijkheid.

1. Goede doelen-gekheid

Ken je dat, van die celebs die er véél te graag mee pronken dat ze zoveel voor ‘het goede doel’ doen? En dat er dan alsnog veel centen aan de spreekwoordelijke strijkstok blijven hangen (*kuch* Bono *kuch*)? Weet je wie óók veel voor het goede doel deed? Keanu!

We gingen meteen even checken of we ‘m konden betrappen op opschep-gedrag, maar nee. Meneer John Wick gebruikt zijn goede doelen-geld niet als PR-stunt. Hij stak in het geheim al miljoenen in zijn eigen foundation waarmee hij kanker-research bevordert en zieke kinderen helpt. Hij verbond zijn naam zelfs niet aan deze stichting! Hmm, misschien moeten we ‘onuitstaanbare lul’ maar uit de kop halen…

2. Puppy love

Beroemdheden die denken dat ze opeens hééél ‘relatable’ en ‘down to earth’ zijn wanneer ze zichzelf met een stel puppy’s laten filmen. Je kent het wel, om te KOTSEN is het. Jimmy Fallon maakte er met de ‘Pup Quiz’ zelfs een triest item van in zijn late-night-show.Keanu loopt al zó lang mee in Hollywood. Die zal het vast ook wel een keer gedaan hebben. Zucht. Ja, hoor, we hebben ‘m gevonden. Even kijken.

Oh, wacht eens even. Dit is toch best schattig. Kijk hoe hij zich als een papa-beer ontfermt over die kleine rakkers! Kijk hoe teder hij de viervoetertjes behandelt! Awww… Fuck it, we moeten onze woorden opnieuw terugnemen. Verdomme, Keanu.

3. Kritiekloze interviews

Acteurs mogen regelmatig aanschuiven bij Amerikaanse late-night-shows. Daar krijgen ze allemaal ingestudeerde flutvraagjes en doen ze net of het nog niet twintigduizend keer is doodgerepeteerd.Bij Keanu is dit niet anders, toch? Ook hij liet zich honderden keren ‘interviewen’. Laatst nog, bij Colbert. Die was zijn cultstatus ook zat en nam hem op de hak met een vraag die zelfs de almachtige Keanu niet kon beantwoorden. ‘What happens when we die, Keanu Reeves?

Nee wij zijn niet aan het huilen, jij bent aan het huilen! Wat een volmaakt, lief en perfect antwoord. Ugh, we weten het gewoon niet meer. Het lijk wel of deze man écht geen nare kanten heeft. Snel door.

4. Keanu de reisleider

Als multimiljonair wil je natuurlijk direct een dure taxi  of ander vervangend vervoer regelen wanneer je vlucht door technische problemen uitwijkt en je ergens in de middle of nowhere belandt. Snel weg uit die hel, laat het plebs maar uren wachten – zo denkt elke celebrity, en terecht.

Toen we hoorden dat Keanu laatst in zo’n situatie terechtkwam, dachten we dat hij vast ook wel zoiets ging flikken. Maar nee, zoals je inmiddels wel doorhebt zakken we ook hier keihard door het ijs. Wat deed Keanu? Hij regelde vervoer voor zijn mede-passagiers en gaf een fucking tour! Dude…

5. Ruzie

BN’ers die elkaar uitschelden of acteurs die nooit meer met die ene collega willen werken waar ze ooit een keer ruzie mee hadden; het is dagelijkse kost. Hoort erbij in de slangenkuil die Hollywood (of Hilversum) heet. 

Met zo’n lange Hollywood-geschiedenis heeft Keanu zich vast wel eens verslikt in zijn eigen ego. Ja, kijk maar! Oh nee, dat is toch niets. En, euhm, die ene keer met… - stop! Dit gaat te ver. Natúúrlijk doet deze ultieme good guy geen vlieg kwaad. Hadden we niet eens op hoeven zoeken…

6. Persoon van het jaar

Het toonaangevende Time Magazine zet elk jaar een belangrijk persoon op hun cover. Deze ‘person of the year’ is niet altijd een lieverdje. Mark Zuckerberg, Vladimir Putin en Donald Trump kregen al eens de eer. Nu wil men ook Keanu op deze cover krijgen.

6 keer dat Keanu Reeves zich als een onuitstaanbare lul gedroeg
Ah, dus hij maakte zich ook schuldig aan vrouwonvriendelijke opmerkingen, megalomaan gedrag en gedroeg zich als een dictator? Nou, nee. Hij moet de titel krijgen ‘voor zijn in het geheim gedoneerde miljoenen aan kinderziekenhuizen en andere goede doelen’. Hier is eigenlijk helemaal niets tegen in te brengen. Misschien bestaat perfectie wel en heet ‘ie Keanu.Je leest het: we hebben écht geprobeerd om fouten in Keanu’s systeem te vinden. Om te kijken of hij misschien ergens een keer een slippertje maakte. Of arrogant overkwam. Maar nee, niets van dat alles. We hebben maar twee woorden voor deze beste man: you’re breathtaking.

Lees verder