10 kinderfilms die wij als volwassenen ook heel leuk vinden!

Door Redactie
10 kinderfilms die wij als volwassenen ook heel leuk vinden!

Weet je nog, die zorgeloze tijd toen je hele dagen Disney-films kon kijken? Gelukkig kan dat nu ook met Disney+, maar er zijn veel meer kinderfilms waar wij als volwassenen ook heel enthousiast van worden! Dit zijn de 10 beste. 

1. The Lion King

Volwassen of niet, een potje janken kunnen we allemaal nog net zo goed. En dan vooral bij nostalgische kinderfilms van Disney. The Lion King is een perfect voorbeeld hiervan! Het verhaal kennen we inmiddels allemaal, want als je de film vroeger nog nooit hebt gezien, dan heb je de remake vast wel op Disney+ voorbij zijn lopen. De live action versie had het beste openingsweekend ooit maar de tekenaars van de originele Lion King vonden de remake maar niks!

2. Toy Story

Spelen met speelgoed, kijken naar speelgoed: ook als volwassene mag je dat gewoon doen! In Toy Story leiden de speeltjes van Andy een eigen leven en Buzz en Woody beleven een heel avontuur. Wie in deel 4 van de filmreeks vooral veel indruk op de fans maakte, was Forky. En aangezien we daar nooit genoeg van krijgen, heeft Disney+ de geweldige spork een eigen miniserie gegeven! Bingen maar!

3. Frozen 

Let It Go? How about no! Disney-films vallen voor altijd in de smaak, het maakt niet uit hoe oud je bent. Daarom kon Frozen natuurlijk niet ontbreken op deze lijst. Elsa bezit bijzondere krachten waarmee ze alles kan bevriezen. Het dorp is daarom bang voor haar en ze slaat op de vlucht. Het allerleukste aan deze film is zonder twijfel Olaf, de schattige sneeuwpop. Disney kent onze weakpoints, want er komt een Frozen-prequel over Olaf

4. The Addams Family

De familie Addams houdt niet van kleur, vrolijkheid en enthousiasme. Ze leven in een duistere wereld en hebben ook nog eens bovennatuurlijke krachten. Ergens herkennen we onszelf in deze personages, maar we prefereren toch iets meer kleur in ons leven. Alsnog een superleuke film om te kijken, met humor voor jong en oud. En als de film kijkt, kan je gelijk deel 2 mee pakken! 

5. How The Grinch Stole Christmas

Vroeger snapten we de Grinch niet, maar nu hebben we helemaal door waarom hij mensen haat. Soms sluit je je liever op in je kamer en kijk je hele dagen Netflix zonder ook maar met iemand te spreken. The Grinch is dan ook een film waar je je totaal in mee kan leven, maar het is vooral een heerlijke kerstfilm die zelfs de grootste zeur in de decembersfeer brengt! Net zoals de 20 beste kerstfilms op Netflix.

6. Klaus

Meer kerstfilms, yes! Klaus is de eerste animatiefilm van Netflix en het gaat over Jesper, een slechte student die naar een eiland bovenaan de poolcirkel wordt gestuurd. De bevolking is allesbehalve gastvrij maar hij ontmoet Klaus: een mysterieuze, goedhartige timmerman die in een hutje vol met speelgoed woont. En ja, je raadt het al: Klaus wordt de Kerstman!  

7. E.T.

Een klassieker die je gezien móet hebben! Maar wel weer een echte jankfilm. Wat is dat toch met kinderfilms dat ze alle emoties uit je trekken alsof het niets is? Elliot neemt je mee in een vriendschap die je alleen als kind met iemand kunt hebben. Onschuldig en klein. 

8. Madagascar

De populairste pratende dieren zijn die van Madagascar! Alex en zijn vrienden ontsnappen uit de dierentuin en komen terecht op Madagascar. Daar ontmoeten ze Koning Julien, who likes to move it, move it, en krijgen ze een leven in het paradijs. Ja, deze is ook écht bedoeld voor kids, maar we kunnen het niet helpen: de films zijn nou eenmaal geweldig vanwege alle humor die er in voorkomt!

9. Pietje Bell

Pietje Bell brengt je terug naar de tijd dat je zelf nog allerlei kattenkwaad uithaalde, ook al kon niemand het beter dan Pietje zelf. Hij bedoelde het vaak wel heel goed, daarom richt hij in de films samen met zijn vrienden de Zwarte Hand op. Zo helpen ze de armen aan eten en geld! Wel door te stelen van de rijken, maar dat laten we even terzijde.  

10. Peter Pan

Terwijl wij langzaamaan oud worden, geniet Peter Pan nog van het eeuwige jonge leven. Bij deze film kunnen we lekker wegdromen over alle avonturen die hij beleefde. Vroeger dachten we nog dat onze toekomst ook bestond uit het vechten tegen piraten, zwemmen met zeemeerminnen en vliegen met elfenstof. Neem ons weer mee naar Nooitgedachtland, Peter Pan!