Tekenaars originele Lion King vinden remake lelijk

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tekenaars originele Lion King vinden remake lelijk

Tekenaars originele Lion King vinden remake lelijk

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

The Lion King had het beste openingsweekend ooit, maar niet iedereen was enthousiast over de film. De tekenaars die de oude, originele Disneyfilm The Lion King maakten zijn niet te spreken over de live-action remake. 

Pijnlijk

De originele Lion King werd in 1994 gemaakt. David Stephan, een van de tekenaars van toen, zei tegen HuffPost: "Als je een poll zou houden bij de crew, zouden de meesten zeggen: 'Waarom? Moest je dit nu écht doen?' Het doet een beetje pijn." Een pijnpunt is ook dat de originele makers, toch best wel onderdeel van het succes, niet zijn betrokken bij de remake. En uiteraard krijgen ze ook niets van royalties te zien. 

Te echt

David Stephen vind wel meer van de film. Zo vindt hij de stemmen niet goed en houterig. De animaties vindt hij "té levensecht." Vooral Simba mag van hem terug naar de tekentafel, of de laptop: "Hoe hij praat! Het doet me denken aan oude natuurfilms waarin ze een stem over het dier heen dubten en de lippen erbij lieten bewegen. Het ziet er goedkoop uit. Ik denk dat ze de nieuwe versie gewoon té snel gemaakt hebben." (ken je The Lion King niet? Kijk 'm hier in twee minuten!)

En deze youtuber is het daar roerend mee eens.

'Alles gaat om geld'

En daarmee zijn de makers het eens met wel meer mensen, als het gaat om de remake-machine die in deze tijd vol draait. Het is natuurlijk niet zo moeilijk om gewoon een team op een al bestaand script te zetten, met de beelden van het origineel, en dan te cashen zonder iets af te hoeven dragen. Hoe dan ook, meer mensen zijn niet zo blij met de money-money-money houding van bedrijven als Disney. 

Lees verder