Laatste kans: Netflix verwijdert déze films en series

Welke titels gaat Netflix allemaal verwijderen? Zo begin januari zijn er gelukkig weinig Netflix-films en -series die je voor het laatst kunt zien.

Door Finn Bonis
Netflix illustratief

Zo begin januari blijft de lijst gelukkig kort. We moeten helaas afscheid nemen van Marvel's Spider-Man: Homecoming, basketbal-komedie Uncle Drew, de Vlaamse serie Thieves of the Wood en meer.

Spider-Man: Homecoming (2017)

De jonge Peter Parker (Tom Holland) woont samen met zijn tante May (Marisa Tomei) in New York. Zelf denkt Peter a.k.a. Spider-Man dat-ie al klaar is voor het grote superheldenwerk, maar daar denkt Avenger-baas Tony Stark (Robert Downey Jr.) anders over. Peter moet zich eerst maar bezighouden met kruimeldieven. Na de aanval van de Chitauri ligt de metropool bezaaid met buitenaardse wapens die op de zwarte markt worden verhandeld. Wanneer Peter meerdere keren wordt afgewimpeld door Tony’s contactpersoon Happy (Jon Favreau) besluit hij zelf achter de schurken aan te gaan. 

Uncle Drew (2018)

Dax Winslow (Lil Rel Howery) is een ondergewaardeerde basketbalcoach van Harlem Money in Harlem, New York. Wanneer zijn aartsvijand Mookie (Nick Kroll) hem vertelt over het Rucker Classic toernooi in de stad, besluit Dex een team samen te stellen. Dat gaat niet zonder slag of stoot tot hij basketball-legende Uncle Drew (Kyrie Irving) benadert. Uncle Drew wil wel meedoen nadat hij de finale van 1968 heeft gemist, onder één voorwaarde: “get the squad back together”.

Thieves of the Wood (seizoen 1)

Jan de Lichte (Matteo Simoni) was in de 18e eeuw een gevreesde misdadiger in het huidige België. Hij opereerde rond het dorpje Aalst tijdens de Oostenrijkse Successieoorlog (1740 - 1748) en was een vloek voor de rijken, maar een zege voor de armen. Deze Vlaamse historische dramaserie vertelt het verhaal van de Robin Hood van de lage landen. 

Deze week verdwijnt…

Thieves of the Wood (seizoen 1) - 2 januari 

Dangerous (2021) - 4 januari

Who’s the Boss (2020) - 4 januari

Uncle Drew (2018) - 5 januari

Spider-Man: Homecoming (2017) - 7 januari

Deze maand verdwijnt ook…

Back with the Ex (seizoen 1) - 11 januari

Yummy Mummies (seizoen 1) - 18 januari

Damnation (seizoen 1) - 19 januari

Angel Beats (seizoen 1) - 31 januari

Miraculous: Tales of Ladybug and Cat Noir (seizoen 1 t/m 3) - 31 januari

Pop Team Epic (seizoen 1) - 31 januari

The Mystic River (seizoen 1) - 31 januari