Recensie Ted Lasso seizoen 3 – ‘Dit is nog steeds de fijne, warme comedyserie die we allemaal nodig hebben'

Tijdens de pandemie was Ted Lasso de fijne comedyserie die we allemaal nodig hadden, maar ook in het derde en laatste seizoen is het een warm bad waar we graag induiken.

Ted Lasso

In het derde seizoen van Ted Lasso zit het voetbalteam van Rebecca (Hannah Waddingham) eindelijk in de Premier League, maar iedereen verwacht dat ze daar als laatste zullen eindigen. Hun grootste concurrent is West Ham, het team van Rebecca’s ex (Anthony Head). Gelukkig wordt Richmond nog steeds geleid door de Amerikaanse coach Ted Lasso (Jason Sudeikis).

Onweerstaanbaar optimisme

De Britse voetballers hebben Ted Lasso’s onweerstaanbare Amerikaanse optimisme nog meer nodig dan ooit. Het is alleen de vraag of hetzelfde gezegd kan worden van zijn nogal eigenaardige trainingsmethodes... En ondertussen worden wij in ieder geval weer erg blij van Roy Kent (Brett Goldstein), die smakelijk losgaat met scheldwoorden en een hoop gegrom.

De tekst gaat verder onder de trailer

Aangenaam weerzien met vrienden

Ook Roys collega’s – op het veld en op kantoor - doen weer hun leuke ding en het heuglijke feit dat iedereen op herhaling gaat, zorgt voor een soort aangenaam weerzien met vrienden. Natuurlijk zijn er ook een aantal dingen in Ted Lasso veranderd. Keeley (Juno Temple) runt nu haar eigen pr-bedrijf en Nathan (Nick Mohammed) is overgelopen naar West Ham.

Nog steeds een fijn warm bad

Dat belooft al meteen een fikse bak nieuwe problemen en zo hoort het ook. Deze serie is immers niet alleen om te lachen, maar ook om mee te leven met al die prettig gestoorde, o zo menselijke types. Ted Lasso was tijdens de lockdown niet voor niets de serie die we allemaal nodig hadden, en ook na de pandemie is het een lekker warm bad waar we graag induiken.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Ted Lasso
© Apple TV

Ook leuk zonder voetbalkennis

Je hoeft niks van voetbal te weten om te begrijpen hoe leuk Ted Lasso is. Het gaat uiteindelijk gewoon om mensen die hun best doen en waarbij dingen soms niet lukken, hoe graag ze dat ook willen. Het is een troostende gedachte die op een fijne manier wordt behandeld, waarbij de tegenpartij in de zeik worden genomen, en ons eigen team altijd nog elkaar heeft.

Conclusie

Het is ergens wel jammer dat Ted Lasso er na drie seizoenen mee ophoudt, maar de lol van de laatste reeks is er niet minder om. We krijgen weer alle elementen en acteurs, die deze warme comedyserie zo leuk maken en dat zorgt weer voor een fijne overwinning.

Ted Lasso is te zien op Apple TV+.

Ted Lasso won fiks bij de Emmy Awards en de Nederlandse David Elsendoorn is wereldberoemd dankzij de serie.