Recensie Queer Eye seizoen 7 – ‘Een lading suiker in de vorm van een realityserie, waar je geen genoeg van krijgt’

Ook in het zevende seizoen van Queer Eye krijgt de Fab Five het weer voor elkaar om de kijker een potje te laten janken met een aantal positieve make-overs en inspirerende deelnemers.

Queer Eye seizoen 7
© Iiana Panich-Linsman/Netflix

Al zeven seizoenen lang worden lieve mensen, die zichzelf op de laatste plaats zetten, door de Fab Five geholpen om het beste uit zichzelf te halen. Iedere aflevering zit hetzelfde in elkaar en de vijf fashionistas voeren keer op keer hetzelfde trucje uit. Je zou denken dat de formule na zeven seizoenen wel uitgewerkt zou zijn, maar niets is minder waar!

De tekst gaat verder onder de trailer van Queer Eye seizoen 7

Queer Eye in New Orleans

Dit keer zijn de vijf fairy godmothers in New Orleans, waar ze weer de meest uiteenlopende mensen een handje helpen hun leven weer op orde te krijgen. Ze steunen onder andere een groepje nerds met hun studentenhuis, leren een lesbische vrouw weer van zichzelf te houden, zorgen voor wat meer vrolijkheid in het leven van een smoezelige brombeer en raken de emotionele snaar wanneer ze een jongen in een rolstoel inspireren.

Bobby doet nog steeds het meest

De manier waarop ze complete levens redden, is verrekte simpel. Antoni helpt een handje in de keuken, Tan zorgt voor een nieuwe outfit, Jonathan knipt een fris kapsel, Karamo trapt open deuren in met tegeltjeswijsheden en Bobby zorgt voor een compleet nieuw interieur. De vaste fans zijn het erover eens dat Bobby veel meer uitvoert dan zijn collega’s, maar toch blijkt een nieuwe haarstijl meer te doen met iemands zelfvertrouwen dan een volledig verbouwd huis.

Nieuw kapsel en goedzittende kleding

Die blije reacties na een make-over zijn ook de mooiste momenten van de positieve Netflix Original. Iemand zonder enig zelfvertrouwen fleurt opeens helemaal op door een nieuw kapsel of goedzittende kleding. En wanneer de deelnemer ook nog eens een sympathiek persoon is met het hart op de goede plek leef je een dikke vijftig minuten met deze underdog mee.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Queer Eye seizoen
© Ilana Panich-Linsman/Netflix

Alles draait om de Fab Five

De deelnemers zijn iedere keer heel goed uitgezocht, maar uiteindelijk draait het make-overprogramma om de Fab Five. Je hoeft alleen maar naar de Duitse of Braziliaanse spin-off te kijken om te zien hoe bijzonder de chemie tussen de Amerikaanse presentatoren is. Ze voegen alle vijf iets toe en omdat ze zo verschillend zijn, is er altijd wel iemand die een connectie weet te maken met een deelnemer en zorgt voor emotionele momenten.

Conclusie

Na zeven seizoenen volgt Queer Eye nog steeds dezelfde formule en voeren de presentatoren hun vaste trucje uit. Dat werkt nog steeds en smaakt naar meer. Dit is een lading suiker in de vorm van een positieve realityserie, waar je geen genoeg van krijgt.

Queer Eye seizoen 7 is te zien op Netflix.

Tan France is naast Queer Eye ook te zien in de talentenjacht Next in Fasion.

Meer van Netflix

Queer Eye seizoen 7

Queer Eye seizoen 7