Minions: The Rise of Gru

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Minions: The Rise of Gru

Recensie Minions: The Rise of Gru – Kakelbonte kolder met knalgele, knettergekkies

|
|

Laatste update:

Minions: The Rise of Gru is alweer het vijfde deel in de succesvolle Despicable Me-reeks, maar ze moeten opletten dat het niet gaat vervelen.

 

De titel wekt de indruk dat dit een nieuwe Minions-film is maar het is eerder een nieuw Despicable Me-deel. In hun vorige film zagen we hoe die maffe gele rakkers hun baas Gru leerden kennen en zoals de titel al aangeeft krijgen we in Minions: The Rise of Gru te zien wat de volgende stap in zijn carrière als superschurk is. Dat gaat niet zonder problemen.

De schurken lachen Gru vierkant uit

De jonge Gru droomt ervan om een echte slechterik te worden en is dolbij wanneer hij in Minions: The Rise of Gru op sollicitatiegesprek mag komen bij zijn favoriete boevenbende, de Vicious Six. Helaas gaan die schurken hem vierkant uitlachen als ze zien dat hij amper twaalf jaar oud is. Dat laat die kleine uiteraard niet op zich zitten en hij bedenkt een plan om hen te laten zien dat hij wel degelijk een serieuze kandidaat voor hun exclusieve club is.

 

Bananen, discomuziek en verkleedpartijen

Inmiddels hebben deze films een hele rij vaste ingrediënten die moeten worden afgewerkt, zoals bananen, discomuziek en verkleedpartijen, woordgrappen, gestuntel en Gru’s moeder die gemeen tegen hem doet. In Minions: The Rise of Gru is ook alles is weer gevat in bonte kleuren met oog voor details en woordgrappen, zoals de platenzaak van de Vicious Six die Criminal Records heet.

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Minions: The Rise of Gru

Universal Soldier meets Despicable Me

Uiteraard horen we ook in dit vijfde deel weer de vertrouwde stemmen van Steve Carell als Gru en Julia Andrews als zijn onverschillige moeder. Daarnaast horen we in Minions: The Rise of Gru een paar leuke nieuwe klanken: Jean Clawed is uiteraard Jean-Claude Van Damme en hij wordt bijgestaan door zijn Universal Soldier-maatje Dolph Lundgren als de rolschaatsende Svengeance.

 

Langer was te lang geweest

Gelukkig houden ze het in Minions: The Rise of Gru bij een strak anderhalf uur; langer was te lang geweest want meer zat er echt niet in. Het is nu al meer een aantal aan elkaar geplakte korte filmpjes dan een lekker lopend verhaal. Gelukkig zitten die wel vol knipogen naar de voorgaande delen (Cheese Ray!), de popcultuur in het algemeen en de jaren zeventig in het bijzonder.

Minions: The Rise of Gru

Conclusie

Hoewel ze moeten gaan oppassen dat ze de Despicable Me-leut niet te lang blijven uitrekken, is Minions: The Rise of Gru toch weer leuk genoeg om te zorgen dat jong en oud er vanzelf vrolijk van. Het is alleen meer een geval van een goed humeur dan echt een schaterlach.

Minions: The Rise of Gru is te zien in de bioscoop

 

Er komt ook weer een Despicable Me-deel met de volwassen Gru. En tot die tijd zijn er nog zat andere leuke animatiefilms.

Lees verder