Recensie Hockeyvaders – ‘Door het gebrek aan scherpe grappen wordt de dramaserie nooit zo leuk als Gooische Vrouwen’

Na zwaar misdaaddrama als Sleepers en Incognito komt Videoland nu met de komische dramaserie Hockeyvaders. De Videoland Original doet een poging om een nieuwe versie van Gooische Vrouwen te zijn, maar dat hoge niveau haalt deze serie zelden.

Hockeyvaders

Met een titel als Hockeyvaders weet je gelijk wat je kunt verwachten en vanaf de eerste aflevering is de toon gezet. Drie mannen van middelbare leeftijd gedragen zich nog steeds als studenten en worstelen met ouder worden. Ze zijn actieve leden van de hockeyclub en spelen met hun krakkemikkige lijven nog steeds wedstrijdjes. Maar een hele foute grap, geldproblemen en een schandaal brengen het voortbestaan van de club in groot gevaar.

Wanhopige corpsbal

Zonder hockeyclub zijn de mannen niks en ze doen er alles aan om de club te redden. De grootste verantwoordelijkheid ligt op de schouders van JP (Tijn Docter). Hij is de voorzitter en ontdekt als eerste dat er financiële problemen zijn. Het is ook aan hem om een reactie te geven op een racistische grap en hij moet in actie komen wanneer een trainer beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag. Tijn Docter speelt JP perfect als wanhopige corpsbal die niet goed weet hoe hij met al deze problemen om moet gaan.

Eeuwige student

Ook Remko Vrijdag is heel goed als zijn beste vriend Wouter. Hij is de onverantwoordelijke, eeuwige student van de vriendengroep. Het is ook zijn foute gevoel voor humor waardoor de club in de problemen komt. Het doelwit van de grap is hun goede vriend Kasim (Walid Benmbarek), een Marokkaans-Nederlandse chirurg die heel graag bij het rijke, elitaire groepje wil horen en zichzelf wegcijfert om geaccepteerd te worden.

De tekst gaat verder onder de Instagram-post

Kabbelt voort

Op zich zijn dit drie interessante personages en de acteurs zijn perfect voor de rollen, maar ze hebben niet heel veel te doen. Het verhaal kabbelt een beetje voort en wordt nooit spannend. Het drama blijft daarnaast erg oppervlakkig, zelfs wanneer het gaat om iets heftigs als seksueel grensoverschrijdend gedrag of discriminatie. En de humor zit meer in de luchtige toon van de serie dan in hilarische scènes of goeie grappen.

Verwende kinderen

Daarnaast is het heel erg lastig om mee te voelen met de personages. De drie hockeyvaders zijn geen leuke mannen en ook hun verwende kinderen werken erg op de zenuwen. Het drama waar ze mee te maken krijgen, spreekt ook niet echt aan. Want hoe interessant is het eigenlijk dat een elitair groepje mannen hun hockeyclub probeert te redden? Iets meer satire had de serie een stuk toegankelijker en grappiger gemaakt.

De tekst gaat verder onder het Instagram-post

Conclusie

Hockeyvaders is een luchtige dramaserie over de rijke elite, maar door het gebrek aan scherpe grappen en goeie satire wordt de Videoland Original nooit zo leuk als hun voorbeeld Gooische Vrouwen. Dat is jammer, want de drie hoofdrolspelers zijn erg goed.

Hockeyvaders is te zien op Videoland.