Recensie Firefly Lane seizoen 2: deel 2 – ‘Ondanks het sterke verhaal kampt de serie nog steeds met suffe verkleedpartijtjes’

Firefly Lane doet z’n best om een groots verhaal te vertellen over twee hartsvriendinnen, maar ook het laatste deel van het tweede seizoen zit opnieuw vol zwakke momenten.

Firefly Lane seizoen 2 deel 2
© Diyah Pera/Netflix

Het is geen verrassing dat alles wat fout ging in het eerste en tweede seizoen van Firefly Lane ook mislukt in de laatste zeven afleveringen. Het verhaal over Kate (Sarah Chalke) en Tully (Katherine Heigl) is erg sterk, maar op geen enkel moment overtuigen de veertigers als jonge versies van zichzelf en juist deze kijkjes in het verleden zijn zo belangrijk voor de dramaserie.

Kate heeft Tully nodig

Want hun vriendschap heeft talloze klappen gehad en ondanks alle tegenslagen houden ze van elkaar. Daar leek een einde aan te komen toen Tully een auto-ongeluk kreeg, waarbij Kate’s tienerdochter gewond raakte. Maar aan het einde van de eerste helft van het tweede seizoen kreeg Kate de diagnose borstkanker en beseft zij meer dan ooit dat ze Tully nodig heeft.

De tekst gaat verder onder de trailer

Goedkope special effects

De tweede helft van het tweede seizoen gaat verder waar het verhaal is gebleven. Kate wordt behandeld voor borstkanker en krijgt veel steun van haar familie, maar ze heeft meer behoefte aan de humor en positiviteit van Tully. De journaliste is daarentegen op Antartica voor een natuurdocumentaire en heeft geen flauw benul dat haar beste vriendin ziek is. Het is een heftige verhaallijn, maar wanneer de special effects in beeld komen, barst je direct in lachen uit. De scènes op de zuidpool zijn geschoten voor een green screen en hebben daardoor meer weg van de foute kerstfilm I Believe in Santa.

Frisse twintigers

Dat is tekenend voor de Netflix Original die ondanks het sterke verhaal kampt met knullige verkleedpartijtjes. Wanneer de acteurs zichzelf spelen als frisse twintigers dragen ze suffe outfits en foute pruiken. Het is moeilijk om ze dan serieus te nemen en die scènes zijn het grote zwaktebod van Firefly Lane. Het moderne tijdperk, waarin ze geen gekke kapsels nodig hebben, zijn daarom het sterkst van de serie. Totdat Kate echt flink ziek wordt.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Firefly Lane seizoen 2 deel 2
© Diyah Pera/Netflix

Nieuw pruikje

Vanwege de chemo is haar haar uitgevallen en om Sarah Chalke een kaal hoofd te geven, draagt de actrice een bald cap. De scène die in moet slaan als een bom, maakt daardoor weinig indruk en is ondanks het serieuze onderwerp bijna grappig. De actrice, die echt haar best doet, lijkt meer op Dr. Evil uit de Austin Powers-films dan een ernstig zieke vrouw. En wanneer ze weer wat meer haar op haar hoofd krijgt, is het nieuwe pruikje ook geen verbetering.

Conclusie

Firefly Lane wil een grootschalig verhaal vertellen over een vriendschap die al meer dan dertig jaar duurt, maar die torenhoge ambities worden ook in de laatste helft van het tweede seizoen niet waargemaakt. Het budget voor zo’n epische serie is er niet, waardoor alle flashbacks er goedkoop uitzien. Dat was al het geval in het eerste seizoen en geldt nog ook voor de laatste afleveringen. Het is zonde want de actrices zetten sterke rollen neer en het verhaal heeft genoeg te bieden.

Firefly Lane seizoen 2: deel 2 is te zien op Netflix.

Meer van Netflix

Firefly Lane seizoen 2 deel 2