Recensie Christmas With You – ‘Freddie Prinze jr. slaapwandelt in de zoetste film van het jaar’

Door Ruben Praster
Christmas with you

Lindsay Lohan maakte haar grote comeback met Falling for Christmas en ook Freddie Prinze jr. probeert zijn filmcarrière weer op de rails te krijgen met een kerstfilm. Hij is alleen niet zo sprankelend als Lindsay en kijkt in Christmas With You vooral verdwaasd voor zich uit.

Rond de eeuwwisseling kon je niet om Freddie Prinze jr. heen. Hij was de ster van de I Know What You Did Last Summer-films, liet harten sneller kloppen in romcom She’s All That en bleek ook nog best grappig te zijn als Fred in de Scooby Doo-films. Maar na een paar flops was het weer net zo snel stil rondom de acteur. Met Christmas With You probeert hij zijn grote comeback te maken, maar de echte ster van de Netflix Original is zijn tegenspeelster.

Kerstliedje

Zoals het hoort bij een goede kerstfilm is het verhaal ongelooflijk vergezocht. Popster Angelina (Aimee Garcia) heeft al een tijdje geen nieuwe muziek meer geschreven en haar platenlabel wil dat zij een kerstliedje maakt. De zangeres heeft totaal geen inspiratie en vreest dat haar carrière zo goed als over is. Om zichzelf op te vrolijken, scrolt ze een beetje op Instagram en ontdekt ze een filmpje van een fan.

Onverwachte verrassing

Tiener Cristina (Deja Monique Cruz) heeft samen met haar muzikale vader Miguel (Freddie Prinze jr.) een video opgenomen waarin ze een liedje zingt en vertelt dat zij ooit Angelina wil ontmoeten. Om te ontsnappen aan haar writer’s block besluit Angelina die wens uit te laten komen. Zij verrast de jonge fan en de ontmoeting wordt nog specialer wanneer het hevig begint te sneeuwen en de popster blijft logeren.

Christmas with you
© Jessica Kourkounis/Netflix

Freddie is geen droomprinze

Natuurlijk komt de gestreste popprinses tot rust in het kleine stadje en valt ze als een blok voor muziekleraar Miguel, die Angelina helpt met haar kerstliedje. Waarom ze gevoelens voor hem krijgt, is de vraag want Freddie Prinze jr. staat op de automatische piloot. Hij was nooit een geweldige acteur, maar iets meer peper in z’n kont was fijn geweest. Terwijl Aimee Garcia hem allerlei verliefde blikken toewerpt, kijkt hij vooral suf uit zijn ogen en lijkt Freddie ieder moment verrast te zijn.

De film van Aimee

Daardoor is dit vooral de film van Aimee Garcia. Zij zet haar schouders eronder en haalt echt het beste uit Angelina. De Netflix Original voelt aan als een romantische comedy die is geschreven voor Jennifer Lopez, maar Aimee stopt er veel meer gevoel in dan J-Lo ooit zou kunnen.  De Lucifer-actrice heeft hele sprekende ogen en overtuigt als eenzame superster die de weg kwijt is. Wanneer ze weer inspiratie krijgt, lichten haar ogen op en geloof je haar persoonlijke groei meteen.

Christmas with you
© Jessica Kourkounis/Netflix

Geen enkel conflict

Aimee is zelfs zo leuk dat je het de filmmakers vergeeft dat ze de zoetste film van het jaar hebben gemaakt. Er zit namelijk geen enkel conflict in Christmas With You. De film heeft geen schurk en ook geen spanningsboog. Angelina moet een kerstliedje schrijven en dat doet ze samen met Miguel, dat is het hele verhaal. Toch weet Aimee Garcia de aandacht vast te houden én lukt het haar om de opbloeiende relatie met een slaapwandelende Freddie Prinz jr. geloofwaardig te maken.

Conclusie

Christmas With You is een hele onschuldige en voorspelbare kerstfilm. Het verhaal van een succesvolle stedeling die tot rust komt in een klein dorpje en daar de liefde vindt, is al zo vaak verteld dat het slaapverwekkend wordt. Maar Aimee Garcia weet je wakker te houden met een sprankelende performance. Zij is een uitstekende hoofdrolspeelster en als iemand het verdient om door te breken met een kerstfilm dan is zij het wel.

Christmas With You is te zien op Netflix.

Meer kerstfilms