Werewolf by Night

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Werewolf by Night
Marvel

Recensie Werewolf by Night – Nooit eng maar wel altijd entertainend

|
|

Laatste update:

Werewolf by Night is Marvels allereerste Halloween-special, mooi op tijd voor alle horrorfilms die de bioscopen en streamingdiensten overspoelen. Is dit een reden om Disney+ weer op te starten of kun je beter ergens anders griezelen?

 

Het Bloodstone genootschap is een geheime organisatie van monsterjagers, die wereldwijd bovennatuurlijk gespuis uitroeit. In een klassiek spookhuis vol met opgezette monsters en artefacten aan de wanden, wordt ’s nachts een heilig ritueel gestart: de leider van de Bloodstones is overleden en dus moet een nieuwe worden gekozen. Dat gebeurt via een Battle Royale! In een groot doolhof in de achtertuin moeten de monsterjagers een magische steen van een supersterk monster grijpen. En ja, ze mogen straffeloos elkaar vermoorden, want zo dun je de concurrentie lekker uit.

Niet eng

Eerst het slechte nieuws: Werewolf by Night is geen enge film. Tijdens de looptijd van bijna een uur komen er een handvol jump scares langs maar het is slappe hap voor de doorgewinterde horrorfanaat. Nee, Werewolf by Night moet het van z’n atmosfeer hebben en de verwijzingen naar horrorklassiekers van Universal Pictures, zoals Dracula en The Wolf Man. Niet voor niets is de film in zwartwit en zie je af en toe stofjes op het beeld, alsof een projector Werewolf by Night draait in plaats van je telefoon.

Bloed op de lens

Dit helpt ook bij de liters bloed dat vergoten wordt. Soms zie je het als inkt van de lens afdruipen. Werewolf by Night kan de gemiddelde (jonge) Marvel-fan dan ook prima opzetten zonder slapeloze nachten te krijgen. Hoofdrolspelers Jack Russell (Gael García Bernal) en Elsa Bloodstone (Laura Donnelly) zorgen daarbij voor wat luchtige scènes met grappige oneliners, zoals we inmiddels van Marvel gewend zijn.

Werewolf by night

Goede B-film vibe

Toch worden de grootste Marvel-clichés mooi weggepoetst door het horrorthema. Eigenlijk zijn de beste MCU-avonturen aan de foute kant, zoals Guardians of the Galaxy en Thor: Ragnarok al bewezen. De matige computeranimaties en soms goedkoop uitziende decors, passen bij de B-film horrorvibe die Werewolf by Night wil uitstralen. Of het allemaal bewust is gedaan is een tweede, maar het werkt absoluut in de film z’n voordeel.

Conclusie

Geen zin in een echte horrorfilm maar wil je alsnog griezelen in oktober? Werewolf by Night is een uitstekende keus voor een uurtje vermaak. Sterker nog, het heeft vrijwel geen MCU-connecties waardoor zelfs niet-Marvel fans mee kunnen kijken! Een lekkere snack voor als je monstertrek hebt. 

Werewolf by Night is te zien op Disney+. 

Wil je nog meer onschuldig gegriezel? Check dan ook Hocus Pocus 2 op Disney+. Toch liever Marvel? Bekijk dan Dr. Strange in the Multiverse of Madness

Lees verder