Recensie Only Murders in the Building – Komisch gekibbel van twee nukkige oude mannetjes

Recensie Only Murders in the Building

Komieken Steve Martin en Martin Short zijn al jaren op zoek naar een comeback. Wie had gedacht dat hun beste kans een serie op de streamingdienst van Disney+ zou zijn?

Televisie-acteur Charles (Steve Martin) en theaterregisseur Oliver (Martin Short) wonen in hetzelfde flatgebouw. Als daar een moord wordt gepleegd, blijken ze allebei fans te zijn van dezelfde podcast en besluiten ze er zelf eentje te beginnen. De twee zeventigers krijgen hulp van de hippe jonge blom Mabel (Selena Gomez), die zo haar eigen geheimen blijkt te hebben.

Twee oude mannetjes op zoek naar een hit

Steve Martin en Martin Short zijn oude bekenden die al in 1986 hun eerste film samen maakten met Three Amigos maar de laatste tijd nog geen grappig deukje in een pak boter kunnen slaan. Dat doen ze gelukkig wel in de nieuwe Star Original Only Murders in the Building, die vooral bestaat uit het gekibbel van die twee nukkige oude mannetjes.

Recensie Only Murders in the Building – Komisch gekibbel van twee nukkige oude mannetjes

Het wordt beter met vrouwen erbij

Martin & Martin zijn helemaal op elkaar ingespeeld en Gomez is er duidelijk bij gezet om de jongere kijkers te trekken, maar lijkt in een aparte serie te spelen. Het feit dat haar personage haar eigen agenda heeft, helpt daar natuurlijk niet bij. In het begin van Only Murders in the Building moeten ze er alle drie nog even inkomen maar het scheelt als ze hulp krijgen van Tina Fey en Amy Ryan. 

Recensie Only Murders in the Building – Komisch gekibbel van twee nukkige oude mannetjes

Meepuzzelen, meeleven en meelachen

Daardoor ga je uiteindelijk toch meepuzzelen met het mysterie, meeleven met de personages en zelfs een paar keer lachen tijdens het kijken van Only Murders in the Building. Net als je erin begint te komen - de acteurs trouwens ook - is het helaas alweer afgelopen. En helaas gebeurt dat met een knoeperd van een open einde, zodat het toch weer een beetje onbevredigend is... 

Recensie Only Murders in the Building – Komisch gekibbel van twee nukkige oude mannetjes

Conclusie

Ouderwetse slapstick en mysteries worden gecombineerd met moderne techniek om zowel jong als oud te bedienen in Only Murders in the Building. Als de eerste seizoen bedoeld was om erin te komen, heeft het tweede in ieder geval alvast een sterke basis. 

3 STERREN

Only Murders in the Building is te zien op Star van Disney+

Naast deze komische misdaadserie zijn er nog meer goede series te bekijken op Disney+. En naast series, zijn er ook veel topfilms te bewonderen op de streamingdienst. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.