Recensie Bridgerton S2 – Het zijn weer mooie mensen in mooie kostuums

Bridgerton S2

Het gezegde ‘Never change a winning team’ wordt in Bridgerton op de letter gevolgd: we krijgen in het tweede seizoen weer alles wat het eerste zo populair maakte.

 

Het vorige seizoen begon met het eerste bal van Daphne Bridgerton en nu is het de beurt aan haar zus Eloise, die daar alleen wel veel minder zin in heeft. De vorige keer volgden we Daphne’s opbloeiende romance en nu is het haar broer Anthony die vlinders in zijn buik krijgt. Hij laat zijn oog vallen op een lief jong ding, met een feeks van een zus.

Alle romcom-clichés komen voorbij

Iedereen die William Shakespeare’s toneelstuk The Taming of the Shrew kent, weet hoe dat afloopt – en ook als je dat niet kent, want het spel van aantrekken en afstoten is natuurlijk een vast onderdeel van elke zichzelf respecterende romcom. Alle andere clichés komen in Bridgerton ook weer braaf langs; misverstanden, zoenen in de regen, en zelfs een nat shirt!

 

Eindelijk weten we wie de roddeltante is

Het leukste nieuwtje in Bridgerton is dat we eindelijk ontdekken wie lady Whistledown is, de mysterieuze roddeltante. We zien hoe die persoon zich in allerlei bochten moet wringen om niet ontdekt te worden en dat zorgt voor zowel spanning als humor. Verder leren we de spelregels van croquet en worden de geldzorgen van de Featheringtons steeds nijpender.

Bridgerton S2
© Netflix

Sexy en schattig met of zonder kleren

Bridgerton was vooral de best bekeken serie, omdat die mooie kostuums vaak uit werden getrokken. In het tweede seizoen moeten we daar wat langer op wachten, maar laat dat de pret niet drukken; deze types zijn ook om te smullen met hun kleren aan. Bij de nieuwe gezichten valt vooral het schattige snuitje van Simone Ashley (Olivia Hanan in Sex Education) op.

 

Kom maar door met het volgende ‘boek’

We dachten Simon (Regé-Jean Page) te missen, maar van die Anthony (Jonathan Bailey, Olly in Broadchurch) krijgen we het minstens zo warm. Het is in lijn met het werk van Julia Quinn – waar Bridgerton op is gebaseerd - dat we naar hem ‘overschakelen’, want Quinn belicht in elk boek een van de acht Bridgerton-kinderen om te laten zien hoe die de ware liefde vinden.

Bridgerton S2
© Netflix

Conclusie

Ook in het tweede seizoen van Bridgerton is het weer een kwestie van lekker gedachteloos zwelgen in een prachtig verzorgde serie, met mooie mensen in mooie kostuums. Jonathan Bailey (journalist Olly in Broadchurch) is een sexy hoofdrolspeler en hij krijgt lekker tegenspel van nieuwkomer Simone Ashley (Olivia Hanan in Sex Education). Er zijn wat minder vrijscènes, maar we krijgen het er net zo goed weer warm van.

 

Bridgerton S2 is vanaf 25 maart december te zien op Netflix

Er is natuurlijk nog veel meer te vertellen over het tweede Bridgerton-seizoenEn over hetgeen die hunky Regé-Jean Page nu allemaal uitspookt. En heb je liever dat mensen die mooie kostuums aanhouden, kun je terecht bij The Gilded Age.