Liam Neeson in Blacklight

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Liam Neeson in Blacklight

Recensie Blacklight – Zonder Liam Neeson was deze actiefilm niet de moeite waard

|
|

Laatste update:

In juni wordt Liam Neeson alweer zeventig, maar hij gaat vrolijk verder met actiefilms maken; Blacklight is de nieuwste en daar heeft hij zich niet erg moe voor gemaakt.

Tja, als brave burgers in de penarie komen, worden ze geholpen door (geheim) agenten. Maar waar kunnen die agenten zelf aankloppen als ze in de rats zitten? Dan schakelt FBI-chef Gabriel Robinson (Aidan Quinn) zijn oude legermaatje Travis Block (Liam Neeson) in, die zo zijn eigen methodes heeft om allerlei hardnekkige problemen op te lossen.

Liam Neeson is een eigen actiegenre

Sinds Taken (2008) heeft het actiegenre een Liam Neeson-subcategorie. Kijk maar naar de poster van Blacklight: Liam Neeson met een pistool. Blijkbaar heb je verder niks nodig om bezoekers te trekken. Hoewel de acteur bij elke nieuwe film beweert dat dit echt de laatste is, omdat hij daar nu te oud voor wordt, komt er toch steeds een nieuwe bij.

Liam Neeson gaat de Belgen achterna

Blacklight is wat dat betreft geen uitzondering, want eind april komt alweer de volgende: Memory. Dat is de Amerikaanse remake van de Belgische thriller De zaak Alzheimer, over een huurmoordenaar met dementie. We zijn bijna geneigd Neesons dwangstoornis in Blacklight te zien als een voorstudie daarop, want verder speelt zijn OCD geen enkele rol.

Recensie Blacklight – Zonder Liam Neeson was deze actiefilm niet de moeite waard

Liam Neeson had deze keer weinig tijd

Als straight-to-dvd-filmpje doet Blacklight heus wel zijn werk, met wat auto-achtervolgingen, schietpartijen en een vuistgevecht, maar we verwachten toch iets meer in de bioscoop - én van Liam Neeson. In zijn vorige film met regisseur Mark Williams, Honest Thief (2020), zat bijvoorbeeld een geinig liefdesverhaaltje waar ze deze keer blijkbaar geen tijd voor hadden.

Liam Neeson doet niet veel moeite

Het scenario is geschreven door nieuwkomer Nick May, een voormalig advocaat die zijn juridische baan nog niet had op moeten zeggen: zijn schrijfwerk is samen te vatten als ‘blah blah blah’. Het is dus maar goed dat Liam Neeson dit soort rollen met twee vingers in zijn neus speelt en altijd degelijk werk aflevert. Daardoor is Blacklight toch ietsie beter dan zijn genregenoten.

Recensie Blacklight – Zonder Liam Neeson was deze actiefilm niet de moeite waard

Conclusie

Hoewel Liam Neeson in Blacklight weer zijn gebruikelijke ding doet, kun je net zo goed een van zijn andere actiefilmpjes kijken, want die ben je net zo snel weer vergeten. Als aangenaam tussendoortje is het best nog wel te pruimen maar je zou toch wensen dat die vent weer eens wat meer zou worden uitgedaagd; als acteur en als personage.

3 STERREN

Blacklight is te zien op Netflix.

Hardleerse fans kunnen een complete marathon maken van Liam Neesons actiefilms. Meer er zijn natuurlijk nog veel meer toffe actiefilms

Lees verder