André Hazes in De Slimste Mens Ter Wereld

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
André Hazes in De Slimste Mens Ter Wereld

Zwarte Piet-ophef: André Hazes wilde Glennis Grace niet kwetsen

|
|

Laatste update:

André Hazes reageert voor het eerst op de ophef die gisteren ontstond nadat hij een Zwarte Pietenfoto online zette. Hij wilde er niemand mee kwetsen. 

Dat laat André's woordvoerder weten aan De Telegraaf. Onder meer Glennis Grace vond het écht niet kunnen, zo'n foto met Zwarte Pieten erop. "Mijn maag draait er van om", schreef ze onder de Instagram-foto van de jonge Hazes. "Je weet dat je mijn vriendje bent. Maar deze foto met Zwarte Pieten kunnen echt niet meer man." 

Reactie van André Hazes

"Hij heeft er niets mee bedoeld en wil zich ook vooral niet in de discussie over de kleur van Zwarte Piet mengen", aldus zijn woordvoerder. "Dat is zijn taak niet, hij wilde gewoon een leuke foto van zijn zoontje met de rest van de wereld delen zoals hij dat vaker doet." Overigens weet de zegsman nog niet of Hazes ook nog contact zocht met Glennis of één van de rappers die ook onder de post hadden gereageerd. En gaat hij volgend jaar wéér zo'n foto plaatsen? "Het is nu 6 december, dat lijkt me een goede vraag om over een jaar misschien te stellen."

André en Bridget

André zelf is waarschijnlijk véél te druk om te reageren op deze ophef. Hij geniet namelijk samen met zijn nieuwe vriendin Bridget Maasland van een liefdesvakantie in... Parijs!

Lees verder