Zoveel tijd ben je kwijt geweest aan Game of Thrones kijken

Veronica Superguide logo
Zoveel tijd ben je kwijt geweest aan Game of Thrones kijken

Zoveel tijd ben je kwijt geweest aan Game of Thrones kijken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Game of Thrones kijken is een hartstikke goede tijdsbesteding, uiteraard. Geen enkel oordeel over een beetje investeren in je zitvlees. Maar hoeveel tijd heeft het kijken van de serie nou in totaal van je leven afgesnoept? We hebben het uitgerekend.

Hoeveel tijd kost Game of Thrones?

Kijk, een serie kost altijd meer tijd dan de letterlijke uren die je kwijt bent aan kijken. Hoeveel tijd was jij kwijt om de post-traumatische stress van The Red Wedding weer recht te strijken? En voor al die andere gruwelijke scènes waarin personages sneuvelden? Want doodgaan, dat konden ze goed in Game of Thrones. Tel daar alle gesprekken met vrienden die de serie niet keken bij op, die je dan weer moest uitleggen dat je ook als niet-phantasy-fan deze serie kon kijken. Plus alle korte gesprekken met collega’s en je hubbies en GF’s over wie nou ook alweer op Arya’s lijst stonden en wie er op de  Iron Throne zou eindigen… Je komt een heel eind! 

Hoeveel uur duurt de complete serie GoT?

Maar laten we het simpel houden. De serie duurde acht jaar, een maand en 26 dagen, maar dat is niet het uitgangspunt. De gehele serie kijken kost je... Drie dagen en 34 minuten om precies te zijn. Dus 72 uur en 34 minuten. Jup. Je bent meer dan 72 uur bezig geweest met kijken hoe de winter kwam. Uren van je leven die je nooit meer terugkrijgt. Mooie uren, desalniettemin. 

Wat had je in die tijd ook kunnen doen?

De interessante vraag is natuurlijk: wat heb je gemist? Wat had je ook met die 72 uur en 34 minuten kunnen doen? We hebben een paar suggesties voor je opgetikt. 

Game of Thrones vakantie

Op vakantie naar de sets van Game of Thrones! Technisch gezien totaal niet interessant als je Game of Thrones niet had gezien, maar dat doet er even niet toe. Je kan in drie dagen namelijk prima heen en weer naar Noord-Ierland. HBO heeft namelijk een nieuwe bestemming gevonden voor de filmlocaties daar. Winterfell, Castle Black en Kings Landing worden volgend jaar geopend voor publiek. Je kan ook naar het Game of Thrones ijshotel. Wel koud.

Een Ben Affleck filmmarathon

Je kunt in 3 dagen en 34 minuten ALLE films van Ben Affleck kijken, alle 39! Nou... minus één… Voor alle films met Affleck ben je namelijk 3 dagen, twee uur en 4 minuten kwijt, dus we zouden je adviseren er eentje uit te pikken die toch niet-zo is. Wij denken, als je er toch eentje moet schrappen, aan Gigli, een film met Ben en Jenny from the Block. Een matige K-film, al zeggen we het zelf. 

Een Disney-puzzel van 40.000 stukjes

Ja, we noemden hem al eerder: Disney’s 40.000-stukjes puzzel om je leven mee te vernachelen. De puzzel is vooralsnog de allergrootste ter wereld, met een afmeting van 6 meter 80 bij 1 meter 90. Wat jammer is voor Amsterdammers bij wie zo’n plakkaat natuurlijk nooit in hun woning past. Het hele pakket weegt 20 kilo. Veel meer dan alle boeken van Game of Thrones plus de DVD-box bij elkaar. Wow.

Het record Nordic Walking breken

Jazeker. Het officiële record Nordic walking staat op 70 uur, non-stop met de stokken onder de ellebogen marcheren. Rosario Catania liep die afstand in Italië. Daar had je in de tijd dat je Game of Thrones kon kijken dus 2 uur en 34 minuten boven kunnen zitten. Of, voor de easy-going types: 1 uur er bovenop en dan nog tijd voor een bord pasta. Kans gemist. Hier, alvast een cursus:

Drie dagen bush survival met een Jon Snow knot op je kop

Leer een lepel maken! Vuurtje stoken! Je camera goed neerzetten op een stenenstrand! Deze man doet het allemaal. En dat in een wollen trui met een rantsoen van pita tomaat en een wafel-ijzer. Deze knot weet wat genieten is. En dames, laat je niks wijsmaken, die lange haren in een knot is echt niet alleen voor mannen. De bushman in dit filmpje is wel van weinig woorden; zo vertelt hij niet waar hij dat grote stuk vlees vandaan heeft wat daar zo prachtig hangt te roken boven het vuur. Maar aan de comments te lezen zijn de meeste bushcraftende vloggers een tikkie praatziek en is het juist fijn dat een bushcraft-vlogger een keer zijn bek houdt. Tsja, wat moet je dan als je helemaal alleen in een tent zit. Game of Thrones kijken? Nee! Dat mag dus niet.

Er is meer dan Game of Thrones, dat is alles wat we je wilde meegeven. Zoals de nieuwe Tarantino! Whoohoo!

Lees verder