Zombies? Die zijn vooral lastig, in nieuwe trailer The Dead Don’t Die

Veronica Superguide logo
Zombies? Die zijn vooral lastig, in nieuwe trailer The Dead Don’t Die

Zombies? Die zijn vooral lastig, in nieuwe trailer The Dead Don’t Die

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

In de meeste films zijn zombies levensgevaarlijk, maar in de horrorcomedy The Dead Don’t Die zijn ze gewoon irritant. Ze proberen te bijten, maken overal een bende van en lopen hinderlijk in de weg!

Naast het grove geweld valt vooral op dat de hoofdrolspelers niet écht overstuur raken van de zombie-invasie. “Je moet een zombie z’n kop eraf hakken om ‘m te vermoorden!” “Oh man, moet dat echt?” Mindy Morrison (Chloë Sevigny) schrikt wel een paar keer, maar verder is de zombie-aanval vooral een hoop… gedoe! De droge humor werkt bijzonder aanstekelijk, in de nieuwe film van Jim Jarmusch.

The Dead Don’t Die ging deze week in première op het filmfestival van Cannes. De film werd niet door iedereen positief ontvangen, al schijnt dat ook door de presentatie (veel toespraken waardoor kijkers superlang moesten wachten) gekomen te zijn.

The Dead Don't Die

Anyway, Mindy en de agenten Cliff (Bill Murray) en Ronnie (Adam Driver) proberen de zombieplaag niet zozeer uit te roeien, alswel een manier te vinden om er niet ál te veel ongemak van te ondervinden.

Dit werd ook al een beetje duidelijk uit de eerste trailer. Over zombiefilms gesproken: Bill Murray keert later dit jaar terug in de horrorcomedy Zombieland Double Tap.

Lees verder