Carrie Fisher als Leia in Star Wars: The Rise of Skywalker

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Carrie Fisher als Leia in Star Wars: The Rise of Skywalker

Zó bracht Star Wars: The Rise of Skywalker Leia weer ‘tot leven’

|
|

Laatste update:

Het is geen geheim dat Princess Leia Organa eigenlijk een véél grotere rol zou krijgen in Star Wars: The Rise of Skywalker. Vanwege het overlijden van legende Carrie Fisher in 2016 kon dat helaas niet doorgaan. In een nieuwe behind the scenes-video zien we hoe regisseur J.J. Abrams en zijn team Leia tóch weer tot 'leven' wekten.

The Force Awakens draaide grotendeels om Han Solo (Harrison Ford), in The Last Jedi had Luke Skywalker (Mark Hamill) weer een grotere rol en eigenlijk zou het veelbekritiseerde The Rise of Skywalker voornamelijk op Leia focussen. Zo kregen 'de grote drie' van de originele trilogie allemaal een 'eigen' film in de nieuwe trilogie om extra te shinen. Helaas weten we dat dit voor Carrie nooit had kunnen lukken, maar dat hield de makers niet tegen!

Leia in The Rise of Skywalker

Het einde van de Skywalker Saga zat vol met onbegrijpelijke WTF-momenten. Leia's digitale terugkeer viel daar gelukkig niet onder. Naar verluidt had J.J. zo'n acht minuten aan ongebruikt beeld van Carrie Fisher uit The Force Awakens liggen. Dat in combinatie met een GCI-lichaam zorgde er uiteindelijk voor dat ze Leia toch nog een paar scènes konden geven. In het filmpje hieronder (van visual effects-bureau ILM) zie je hoe ze dat flikten.

De toekomst van Star Wars

Na het volgens velen teleurstellende negende deel, ligt de filmtoekomst van Star Wars een beetje op zijn gat. Om dat te kunnen zien hoef je écht niet Force-sensitive te zijn! Volgens geruchten liggen er trouwens wel plannen voor één nieuwe film: die speelt zich héél ver in het verleden af en laat de Skywalkers links liggen.

Series

Op serie-gebied ziet de toekomst van a galaxy far, far away er overigens wél rooskleurig uit. Sinds vandaag weten we namelijk precies wanneer The Mandalorian seizoen 2 - aka de Baby Yoda-show - naar Disney+ komt. En dan houden we die Obi-Wan Kenobi serie nog tegoed, moet je nagaan!

Lees verder