Spice Girls in 2012, tijdens de afsluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Spice Girls in 2012, tijdens de afsluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen

Zig-a-zig-ah! Nieuwe Spice Girls-film komt eraan!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De Spice Girls-reünie gaat voorlopig nog wel even door. Volgend jaar verschijnt er een nieuwe speelfilm over de Britse diva’s. En… dit keer doen ze wél allemaal mee!

Paramount Animation heeft bevestigd dat er gewerkt wordt aan een speelfilm over de Spice Girls. De bedrijfsnaam geeft het al een beetje weg: het gaat om een animatiefilm waar de muziekgroep de hoofdrol in speelt.

Uniek aan de animatiefilm is dat alle vijf dames er aan meewerken. De Spice Girls geven momenteel een paar reünie-optredens, en Victoria Beckham doet aan deze shows niet mee. Daarnaast botert het even minder minder tussen Mel B. en Geri Halliwell, nadat Mel zei dat de twee het bed wel eens gedeeld hadden… Spice up your life, inderdaad!

Halliwell ontkende met klem, en naar verluidt donderde en bliksemde het even in ‘Spice World’. Iets later leek de ruzie alweer bijgelegd. De optredens in Groot-Brittannië gingen wél door, maar door de onenigheid werd een wereldtournee afgeblazen.

Spice Girls Movie

Vorig jaar werd er ook al gefluisterd over een nieuwe Spice Girls-film. Hierin zouden de zangeressen superkrachten hebben, gebaseerd op hun bijnamen (Sporty, Ginger, Baby, Posh en Scary). Volgens de Britse krant The Guardian gaat het om hetzelfde project, en dat klinkt ook wel logisch. De dames zetten hun handtekening vorig jaar al voor deze film, dus de latere ruzies speelden toen nog niet!

In 1997 kwamen de Spice Girls al met hun eigen speelfilm, Spice World. Op het toppunt van hun roem haalden ze met deze (betrekkelijke low-budget) film een aardige hit, naar het voorbeeld van bijvoorbeeld The Beatles’ A Hard Day’s Night.

Wanneer de Spice-superhelden in de bioscoop te zien zijn is nog onbekend. Volgens Paramount Animation staat de film gepland voor 2020.

Lees verder