Yvon Jaspers

Veronica Superguide logo
Yvon Jaspers

'Yvon Jaspers was bijna ontslagen'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

'KRO-NCRV geeft toe: Yvon Jaspers bijna ontslagen', kopte showbizzblog Mediacourant gisteren opeens. Euhm... hebben we iets gemist? Is kijkcijferknaller Boer zoekt Vrouw in gevaar geweest? Nou, misschien wel! Het zit zó.

KRO-NCRV-directeur Peter Kuipers gaf gisteren een interview in het AD, dat hem vroeg naar de vermeende verstoorde werkrelatie met BzV-heldin Yvon, van een tijdje terug. Dat had onder meer te maken met Yvons veelbesproken schnabbels en haar ophef-veroorzakende interview met Jeroen Pauw, waarin ze ook min of meer toegaf dat de omroep haar op een gegeven moment wilde ontslaan. 

Yvon bijna de laan uitgestuurd?

Het AD trok de stoute klompen aan en besloot om 't maar gewoon te vragen. "Bronnen zeggen dat u helemaal klaar was met Yvon Jaspers na haar omstreden optreden over ForFarmers bij de talkshow van Jeroen Pauw, maar dat van bovenaf door de NPO werd ingegrepen en zij toch mocht blijven. In hoeverre klopt dat?" Peter Kuipers erkent dat er stront aan de knikker was. Of, beter gezegd in Yvons geval: koeienmest aan de hooivork.  "Er waren spanningen tussen de omroep en Yvon."

Toch niet ontslagen

De presentatrice mocht zoals je weet gewoon blijven. Er kwam een nieuwe reeks Boer zoekt Vrouw en ook een nieuw seizoen van Onze Boerderij. Maar de spanningen waren niet mals. "Dat heb je in een goed huwelijk", gaat Kuipers verder. "Dan denk je soms: dit wil ik niet meer. Waarna je jezelf afvraagt of dat wel verstandig was om te denken en te zeggen." Uiteindelijk is dit een gevalletje eind goed, al goed want Yvon blijft gewoon bij de NPO. "We zien haar terug, niet alleen in bekende titels als Boer Zoekt Vrouw. Daar kan ik nog niet alles over zeggen, maar ze zullen goed passen bij ons scherpere profiel.

Lees verder