X-Men regisseur licht schokkende sterfscène in de nieuwe Dark Phoenix-trailer toe

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
X-Men regisseur licht schokkende sterfscène in de nieuwe Dark Phoenix-trailer toe

X-Men regisseur licht schokkende sterfscène in de nieuwe Dark Phoenix-trailer toe

|
|

Laatste update:

Even voor de duidelijkheid: dit artikel draait dus om een joekel van een SPOILER.

Zeker weten dat je verder wilt lezen?

Oké dan:

“Why did you make me do that? She was my friend” horen we Sophie Turner als Jean Grey huilend zeggen in de deze week uitgekomen nieuwe trailer voor X-Men: Dark Phoenix. En vervolgens zien we Jennifer Lawrence’s Mystique omver geblazen worden. Het zal toch niet?? Gaan ze zo'n belangrijk personage de pijp uit laten gaan? Jawel hoor, zo zegt regisseur Simon Kinberg. De filmmaker heeft naar aanleiding van de trailer haarfijn uitgelegd waarom Mystique in Dark Phoenix wel degelijk het loodje legt.

Een bedreiging voor alles en iedereen

“Het idee was in de eerste plaats om te laten zien dat dit een hele andere film is dan de andere X-Men films” zo vertelt de regisseur van deze nieuwste X-Men aan Entertainment Weekly. “Het is een film waarin schokkende dingen gebeuren, waar intense dramatische dingen gebeuren”, aldus Kinberg, die al jaren meeproduceert en meeschrijft aan de films in deze franchise, maar nu voor het eerst de regie op zich neemt. “Bovenal was het om te laten zien dat Jean/Dark Phoenix echt een bedreiging vormt voor alles en iedereen, zelfs voor de X-Men”.

Komt het verhaal je bekend voor? Dat kan kloppen.

Als je na het zien van de trailer nu denkt “Wat komt dit me allemaal bekend voor”, dan kan dat kloppen: de film doet net als het uit 2006 stammende X-Men: The Last Stand een poging om The Dark Phoenix Saga, misschien wel het beroemdste verhaal uit meer dan 40 jaar X-Men comics, naar het witte doek te vertalen. The Last Stand slaagde daar volgens fans niet echt in, ondanks een glansrol voor Famke Janssen. Over Dark Phoenix doen ook al een tijdje boze geruchten de ronde, dus we hopen maar dat het meevalt als de film straks op 6 juni uitkomt.

Lees verder