Gaat Squid Game de allergrootste Netflix-serie ooit worden?

Door Redactie
Squid Game

Je hoeft geen Koreaans te spreken om gehoord te hebben van deze nieuwe Netflix-serie; Squid Game is namelijk behoorlijk hot. Netflix Ceo Ted Sarandos voorspelt dat het wellicht Netflix’ grootste serie ooit gaat worden. 

Squid Gamechanger 

De Zuid-Koreaanse dramaserie komt net vers van de bakker en het is nu al een wereldwijde squid, sorry, hit. Squid Game behaalde deze week in meerdere landen de nummer 1 plek op de Netflix top 10, zo ook in Nederland. In een conferentie in Los Angeles vertelde Netflix’ Co-Ceo Ted Sarandos dat de show doorslaat als een malle. “Het gaat wereldwijd de grootste niet Engels-gesproken serie op Netflix worden. Hij is nog maar uit voor negen dagen, en er is een grote kans dat dit onze grootste show ooit wordt.

Gevaarlijk spelletje

Dat het een succes is mag dus wel blijken. Maar waar gaat het dan over? In Squid Game hebben de deelnemers geen tijd om dingen te vragen. Ze spelen kinderspelletjes en kunnen daarmee een flinke geldprijs winnen. De enige catch is, dat ze hun verlies mogen uitzitten in de hemel - wie verliest verliest z’n leven. De hoofdpersoon is nietsnut Seong Gi-hun, een man met ontzettend veel schulden en maar 1 laatste optie: winnen.

Of Squid Game de titel grootste Netflix-serie gaat winnen, dat is nog maar de vraag. Bridgerton staat momenteel op nummer 1, en met seizoen twee in aankomst zal het nog een behoorlijk pittige strijd worden. Wij bereiden je alvast voor op seizoen twee van Bridgerton.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.