Harry Potter krijgt binnenkort een Pokémon Go-achtige game!

Veronica Superguide logo
Harry Potter krijgt binnenkort een Pokémon Go-achtige game!

Wizards Unite: Pokémon Go-achtige Harry Potter-game verschijnt deze week!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Harry Potter-fans opgelet! Jullie kunnen Harry en Newt Scamander binnenkort helpen, in de Pokémon Go-achtige game Harry Potter: Wizards Unite!

Het Android/iOS-spel was in een testversie al te spelen in Nieuw-Zeeland en Australië, en maakt op 21 juni de overstap naar Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Met een béétje technisch inzicht is de game dan in Nederland waarschijnlijk speelbaar, maar je kunt ook even geduld hebben: volgens de makers volgt de officiële versie al snel in andere landen/werelddelen.

Om een voorbeeld te noemen: Pokémon Go verscheen in Nederland tien dagen later dan in Amerika, en veroorzaakte een enorme hype. Harry Potter is natuurlijk ook erg populair, dus we kijken er niet vreemd van op als we binnenkort nog véél meer over Wizards Unite horen.

Harry Potter: Wizards Unite

In de game dreigen de grenzen tussen de toverwereld en de maatschappij van de dreuzels/muggles helemaal te verdwijnen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, en jij (de speler) kunt de tovenaars helpen door in de echte wereld spoken te slopen, monsters te mollen, Dementors te doden, magische ingrediënten te vinden, en ga zo maar door!

Wizards Unite lijkt op dit moment op een iets simpelere variant van Pokémon Go, dat een paar jaar geleden ook eenvoudiger begon dan het nu is. De magische wezens zijn via je scherm te zien in de echte wereld. Je telefoon is je toverstaf en gebruik je om toverspreuken uit te voeren.

Het spel had eigenlijk al een tijdje geleden moeten verschijnen, maar liet iets langer op zich wachten. De eerste beelden zagen we een tijdje geleden al voorbij komen.

Train je pols alvast om een soepele Stupefy uit je smartphone te slingeren! Let alsjeblieft wel goed op, want je wil ook niet elke week een nieuwe telefoon kopen. Houd ‘m goed vast!

Lees verder