Willibrord Frequin

Veronica Superguide logo
Willibrord Frequin

Willibrord Frequin heeft last van eenzaamheid

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

TV-legende en Beter Laat Dan Nooit-ster Willibrord Frequin kampt met eenzaamheid, zo onthult hij in gesprek met De Telegraaf.

Willibrords stamkroeg Moeke zit uiteraard op slot en zijn vrouw Gesina werkt hele dagen, dus zit de 79-jarige presentator naar eigen zeggen vaak alleen thuis. "Ik voel een beklemmende eenzaamheid in mijn lijf", aldus Willibrord.

Willibrord Frequin heeft last van eenzaamheid

'Lusteloos en depressief'

Lezen en tv-kijken kan nog voor afleiding zorgen, maar daar heeft hij niet altijd zo'n zin in. "Soms heb ik er ook geen concentratie voor." Willibord zit momenteel even in een dalletje. "Het is een onplezierige, verschrikkelijke tijd en ik voel me soms depressief, lusteloos. Ik kan het moeilijk aan anderen uitleggen." Gelukkig kan Willibrord goed praten met zijn Gesina. "Dat maakt in elk geval het einde van de dag goed."

'Levensvreugde afgenomen'

Zijn Beter Laat Dan Nooit-maatjes ziet hij nu ook niet of amper vanwege het risico op besmetting. En het niet kunnen knuffelen met zijn kleinkids is ook een groot gemis. "Ik mis vooral het contact met mijn kleinkinderen. Ik ben een knuffelbeest en ik vind het heerlijk om met ze te ravotten." Willibrord vindt dat hij niet moet "kniezen": "Ik ben nog gezond". Maar, zo geeft hij ook aan, "de levensvreugde is me wel afgenomen. We gaan de feestdagen maar over vier dagen uitsmeren. Ik hoop dat ik de kleinkinderen nog wel om beurten kan zien."

Lees verder