Willeke en Willy Alberti

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Willeke en Willy Alberti

Willeke Alberti ontroert met bijzonder duet met overleden vader

|
|

Laatste update:

Willeke Alberti veroverde vanavond alle harten in het muzikale programma Onmogelijke duetten. Ze raakte de kijkers met een bijzonder duet met niemand minder dan... haar overleden vader Willy Alberti!

Voor de 76-jarige zangeres was het dan ook geen moeilijke keuze met wie ze zou zingen.

Over de glimlach van een kind

“Elke zondag zet ik weer een andere CD van mijn vader op. Iedere keer valt mij weer op hoe mooi mijn vader kon zingen”, legt Willeke uit aan gastheren Nick en Simon. Er is echter één liedje waar ze een hele bijzondere band mee heeft: Een glimlach van een kind. "Mijn vader heeft dat liedje gezongen nadat mijn dochter is geboren, heel lang geleden. Dat lied heeft daardoor zoveel waarde gekregen, juist omdat je steeds meer weet dat een glimlach van een kind je doet beseffen dat je leeft", vertelt de voormalig Masked Singer-deelneemster met de tranen in haar ogen.

Bijzonder leeftijdsverschil

Na een kort introfilmpje is het dan zover, en dat laat alle gasten met open mond achter. “Wat mij ook wel emotioneert, is dat jij nu ouder bent dan hij ooit is geworden", brengt Jamai het onder woorden. “Ja, dat is ook zo”, reageert ze vol emotie. “Dat is ook het mooie dat hij toch altijd bij je is. Dat is het mooiste dat er bestaat.”

Stukje zien? Bekijk de video hieronder.

Ook de kijkers thuis zijn onder de indruk van Willekes optreden. Lees hier meer emotionele reacties.

Onmogelijke duetten is iedere zondag om 21.30 uur te zien op SBS6. Helaas kun je de uitzending niet terugkijken; lees hier waarom.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder