Wie wint er in de Game of Thrones finale? Check onze voorspellingen!

Game of Thrones Tyrion Lannister

Episode 5 is verwerkt en nu rest alleen nog de Game of Thrones finale. We hebben bijna 10 jaar erop moeten wachten en het belooft een episch einde te worden. De hele Superguide-redactie kan al weken z’n bek niet houden over de gebeurtenissen in de show, dus we vroegen onze royaltydeskundigen wie er volgende week definitief op de Iron Throne zit!

Spoiler Alert! Dit artikel bespreekt gebeurtenissen uit Episode 5. Kijk eerst die aflevering voor je verder leest. 

#TeamArya - Ruben Praster

Ik heb vanaf het begin al een hekel gehad aan Daenerys en kijk uit naar het moment dat zij een kopje kleiner wordt gemaakt. Jammer genoeg is mijn favoriete Kingslayer niet langer van de partij om af te rekenen met deze Mad Queen en daarom vestig ik mijn hoop op Arya Stark, waarna Jon Snow met tegenzin (en laatst overgebleven draak) de onbetwiste koning van Westeros zal worden. Totdat de baby van Arya en Gendry hem van de troon stoot in de onvermijdelijke soft reboot.

Game of Thrones

Drie-ogig raafje – Stefan Keerssemeeckers

Wiens billen landen volgende week op de IJzeren Troon? Na de vijfde aflevering kunnen we achter Daenerys’ naam het vakje ‘ongeschikt’ aankruisen. Ik verwacht dat de draak Drogon uiteindelijk bepaalt wie de scepter zwaait over Westeros. Zou de hagedis op het laatste moment overstappen naar #TeamJon?

Nu King’s Landing nog nagloeit, vraag ik me sowieso af of het nog uitmaakt wie de troon wint. Waarschijnlijk keren de overgebleven hoofdrolspelers terug naar hun eigen ‘huis’, en begint het gezanik weer van voren af aan. Ik vrees dat Game Of Thrones eigenlijk een raamvertelling is: Bran Stark vertelt de geschiedenis aan iemand anders… Maar wie?

Game of Thrones

Samwell Tarly als Hand of the King – Eric van der Woude

Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar Tyrion, staat na de laatste aflevering Jon Snow niets meer in de weg om de IJzeren Troon te bestijgen. Goed, hij heeft er verdomd weinig zin in, maar Sansa (of een berouwvolle Dany) weet hem vast wel te over te halen. Zul je zien dat die duffe Samwell Tarly het nog schopt tot ‘Hand of the King’. Had ik al gezegd dat dit niet mijn favoriete seizoen is?

Game of Thrones

Te veel gezichtsverlies voor Jon Snow - Jules Diepstraten

Hadden we het tof gevonden als Luke Skywalker aan het eind van Return of the Jedi over zou zijn gelopen naar de Dark Side, en de Rebellen eigenhandig een kopje kleiner zou hebben gemaakt? Dacht het niet. Waarom denken de makers van Game of Thrones dan dat we het wél zouden pikken als ze in de één-na-laatste aflevering van Daenerys ineens de grote schurk zouden maken?

Na wat nu al de meest ridicule plottwist is sinds Dexter ging houthakken maakt het eigenlijk niet meer uit hoe het afloopt. Arya zal Daenerys vermoedelijk van kant maken, en Jon Snow heeft nu te veel gezichtsverlies geleden om nog op de troon te zitten. Dus wordt het iemand anders; Tyrion of Arya misschien? Of met een beetje pech zelfs Sansa.  Wat helaas al wel zeker lijkt is dat Game of Thrones een belabberd einde krijgt. Zonde.

Tyrion op de troon – Peter Koelewijn

Eerlijk gezegd zijn er weinig personages over waar ik nog iets om geef. Episode 5 liet wat hele lelijke kanten van personages zien, voor wie ik een week eerder nog zat te duimen. Daenerys is ten dode opgeschreven, tenzij ze meteen aan het begin haar kroon opgeeft aan Jon. Gaat natuurlijk niet gebeuren want de makers lijken alleen nog spektakel te willen dit seizoen.

Dus ik verwacht nog één krankzinnige knokpartij tussen de noorderlingen en Daenerys’ leger, waarna Jon en Dany sterven in elkaars armen. Ondertussen overleeft Tyrion al het geweld, claimt de Iron Throne en roept gelijk daarna een republiek uit en begint een Grondwet te schrijven. Iedereen wint! Iedereen die nog leeft tenminste…

Koning Tyrion

Game of Thrones episode 6, aka de finale, wordt aanstaande maandag uitgezonden en is te bekijken via Ziggo.