Game Of Thrones-acteur: ‘Alle boeken zijn stiekem al af!’

Veronica Superguide logo
Game Of Thrones-acteur: ‘Alle boeken zijn stiekem al af!’

Game Of Thrones-acteur: ‘Alle boeken zijn stiekem al af!’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Fans van de A Song Of Fire And Ice-boeken zijn het wel gewend om te wachten… Een oud-Game Of Thrones-acteur hint er nu op dat de laatste twee boeken in de reeks stiekem al af zijn!

De onthulling komt van acteur Ian McElhinney. Als je het niet meer zo scherp hebt: hij speelde de dappere ridder op leeftijd Barristan Selmy. Nadat hij door de Lannisters ontslagen wordt uit de Kingsguard, sluit hij zich aan bij Daenerys Targaryen, omdat hij een vriend was van haar oudste broer Rhaegar; ook de vader van Jon Snow, toevallig.

Selmy ontdekte dat Jorah Mormont een dubbelspion was, en werd in het vijfde seizoen neergestoken door een knokploeg van de terreurgroep ‘Sons Of The Harpy.’ McElhinney speelt momenteel overigens in de comedy Derry Girls en de Superman-serie Krypton.

Game Of Thrones

Of de acteur van de hoed en de rand weet is moeilijk vast te stellen. Hij zegt op een gegeven moment zelfs dat hij ‘niet weet of de vragensteller er meer over weet’, maar daarna dropt hij wel even een 'bommetje of Fire and Ice'!

Volgens McElhinney heeft G.R.R. Martin de laatste twee boeken van Game Of Thrones al af, maar heeft hij een deal met HBO om ze nog éventjes achter de hand te houden. Zodra de serie klaar is, kunnen de boeken zéér snel verschijnen.

Hoe geloofwaardig het gerucht is, is helaas moeilijk in te schatten. McElhinney heeft geen enkele reden om te liegen, maar het is onduidelijk waar hij de info vandaan heeft. Misschien heeft z’n buurjongen hem wel een Reddit-thread laten zien. G.R.R. Martin zou McElhinney wel verteld hebben dat zijn personage Barristan Selmy in de boeken een nóg belangrijkere rol heeft dan in de serie.

Tegelijkertijd zou zo’n overeenkomst wel erg logisch zijn. De boeken profiteren van de ongelooflijke populariteit van de serie, en de serie wordt (in grote lijnen) niet gespoild door de boeken. Martin werkt al zo’n tien jaar aan The Winds Of Winter; het zesde boek in de A Song Of Ice And Fire-reeks. Het is niet onmogelijk dat dit boek inmiddels af is, en de opvolger (A Dream Of Spring) óók. 

Waarom zou G.R.R. Martin anders al extra materiaal als Fire And Blood, een fictieve geschiedenis van de Targaryens uitbrengen? We hopen dat het waar is, maar we willen fans van de boeken ook niet té blij maken met een dode mus… Hoeveel smart kunnen ze nog verdragen?

Lees verder