Minions: The Rise of Gru

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Minions: The Rise of Gru
Brandende Vraag

Wie doet de Minions-stemmen in Despicable Me?

|
|

Laatste update:

Steve Carell geeft zijn stem aan Gru in de Despicable Me-films, maar wie doet de stemmen van diens knalgele, knettergekke hulpjes? En welke taal spreken ze?

Minions: The Rise of Gru draait nu in de bioscoop.

Een van de redenen dat de Despicable Me-reeks zo populair is, zijn de leuke stemmetjes. De films zouden heel wat minder grappig zijn, zonder het hilarisch kromme accent van superschurk Gru en het gemene "Mèh" van zijn moeder, maar vooral zonder de hyper-enthousiaste geluiden van Gru’s kleine, knalgele, knettergekke hulpjes. Maar wie zit(ten) daar achter?

Bridgerton-lady in Despicable Me

Iedere filmfan weet dat Steve Carell de stem van Gru doet en dat het geluid van zijn moeder wordt geleverd door Julie Andrews, alias de vertelstem van Lady Whistledown in Bridgerton. Er zijn ook nog zat andere bekende acteurs te horen (geweest) in de filmreeks, zoals Sandra Bullock als de schurk Scarlet Overkill in Minions of Kristen Wiig als de heel wat lievere Lucy in Despicable Me 3.

Geen Hollywoodster nodig

Voor de stemmen van Gru’s populaire hulpjes werd alleen geen enkele Hollywoodster ingehuurd. Despicable Me was het regiedebuut van de Franse animator Pierre Coffin, die voor een testopname een stukje miniontekst insprak. Dat zou later worden ingesproken door een professioneel acteur, maar zijn geluid was zo geslaagd dat de regisseur meteen een extra baantje te pakken had: Minion-stem!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via Spotify, Apple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Eerlijk stemmen delen

Blijkbaar vonden de producenten dat een beetje zielig voor zijn mede-regisseur Chris Renaud en zodoende mocht die het geluid van de Minion Dave doen, terwijl komiek Jemaine Clement (What We Do in the Shadows) de Minion Jerry voor zijn rekening nam. Wie het verschil hoort, mag het zeggen. In Despicable Me 2 deed Renaud nog de ‘evil Minions’ maar daarna kon Coffin het in zijn eentje af.

Briljant brabbeltaaltje

De ‘taal’ van de wandelende tictacs werd ook door Coffin bedacht. Aangezien hij zelf meertalig is en de Minions al sinds mensenheugenis de wereld rondreizen, leende hij links en rechts woorden uit allerlei talen, inclusief het Koeterwaals. Dat samengeraapte zooitje klinkt best als een natuurlijk geheel, omdat hij zijn keuze niet baseert op de betekenis van woorden, maar op de klank ervan.

Leuke nieuwe stemmen

Minions: The Rise of Gru heeft ook veel nieuwe leuke stemmen. Naast Michelle Yeoh als kungfu-masseuse (wat anders?) horen we in de boevenbende onder andere Taraji P. Henson als de leider Belle Bottom (het speelt zich af in de seventies), Lucy Lawless als non met nunchucks (get it?), Jean-Claude Van Damme als Jean Clawed (yep!) en Dolph Lundgren als rolschaatsende schurk Svengeance. De minions-stemmen krijgen concurrentie!

Minions: The Rise of Gru is vanaf 29 juni te zien in de bioscoop

 

Er komt ook weer een vierde Despicable Me-film. En tot die tijd zijn er veel andere leuke animatiefilms.

Lees verder