Netflix serie Toon

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Netflix serie Toon

Welke Nederlandse series op Netflix zijn het populairst in het buitenland?

|
|

Laatste update:

Netflix staat bomvol Amerikaanse tienershows, Zweedse detectiveseries en Vlaams drama; toch kunnen wij er ook wat van. Maar wat blijkt? Ook in het buitenland worden onze series goed bekeken. Deze shows springen eruit!

Ares

Nederlands eerste Netflix Original was meteen een succes. International gooide Ares hoge ogen.

Ares gaat over Rosa en Jacob, twee studenten die kennismaken met een geheime sociëteit. Langzaam maar zeker komt Rosa erachter dat deze studentenvereniging "is gestoeld op demonische geheimen uit de Nederlandse geschiedenis", zo teasede Netflix. De hoofdrollen in deze horrorserie zijn weggelegd voor Jade Olieberg, Tobias Kersloot (Klem), Lisa Smit, Robin Boissevain en Rifka Lodeizen (Judas).

De reacties op Twitter zijn niet mis. Sommige kijkers durven de serie niet eens af te kijken!

See for yourself… durf jij wel te kijken?

Undercover

Alhoewel Undercover technisch gezien niet volledig Nederlands is, willen we de serie toch even benoemen.

De Belgische federale politie is op zoek naar XTC-netwerken. De Nederlander Ferry Bouman staat aan het hoofd van een criminele drugsorganisatie. Ferry brengt, ondanks zijn fortuin, zijn vrije tijd het liefste door in een eenvoudige chalet met zijn vrouw Danielle en haar hondje Khaleesi. De Belgische en Nederlandse politie bundelen hun krachten om de drugsbaas te pakken.

De Belgisch-Nederlandse thriller is een must-see op Netflix. Dat vinden wij niet alleen, ook buitenlandse kijkers zijn het daar mee eens.

Wist je dat Undercover-actrice Elise Schaap zelfs op vakantie in Portugal door een caissière werd herkend? Dat vertelde ze in een interview met het AD.

Helaas komt het tweede seizoen niet in één keer op Netflix. De eerste trailer belooft al veel goeds!

Benieuwd hoe andere landen naar 'onze' Fer luisteren? In het filmpje hieronder flipt hij in 8 verschillende talen.

Toon

De serie is niet zo populair als de bovenste twee, omdat ‘ie geen Netflix Original is. De afleveringen waren eerst alleen op KPN te zien. Gelukkig bracht Netflix daar verandering in en kan iedereen nu genieten van de aarzelende componist Toon.

Toon speelt tijdens zijn surpriseparty een stukje gitaar. Hij zingt een lied waarmee hij suggereert dat de gasten niet al te lang op zijn feestje moeten blijven. De opnames van de video belanden op YouTube, en gaan vervolgens hartstikke viraal.

Ook kijkers buiten Nederland herkennen zich in de sukkelachtige jongens, zo zien we op Twitter.

Wil je meer van Nederlandse bodem? Wij hebben een lijstje met de 25 beste Nederlandse romcoms voor je gemaakt. Onze lijst met de 9 beste Nederlandse politieseries vind je hier.  

Lees verder