Weet ik Veel-kijkers boos: 'Doorgestoken kaart!'

Door Redactie
Beau van Erven Dorens, Weet ik veel, William Rutten

Oh nee, we beginnen deze maandagochtend gelijk weer met wat ophef! App-spelers van Weet ik Veel lieten namelijk gisteravond van zich horen op Twitter. Het spel zou doorgestoken kaart zijn, er was namelijk helemaal geen kans op het winnen van een prijs.

Update: Zojuist heeft RTL via Facebook eerlijk toegegeven dat vanwege een technisch mankement niet alle contactgegevens van de winnaars goed zijn doorgekomen. Mocht jouw naam hier worden genoemd, mag je contact opnemen met het programma. 

Naast een mooi geldbedrag als je op de app van Weet ik Veel een 9,0 of hoger haalt (en dus 45 van de 50 vragen goed beantwoordt), maken 15 spelers ook nog kans op een printer. Maar gaat dat wel zo eerlijk? Dat vragen de gebruikers zich nu af. De mogelijkheid om je te registeren en daarmee kans te maken op een prijs, bleef namelijk bij iedereen uit. Opvallend genoeg bleek er aan het einde van de uitzending wel een 'thuiswinnaar' te zijn... 

Winnaars

De overige winnaars van de printer zouden op de website staan, maar dat is nog altijd niet gebeurd. Wie het opzoekt, krijgt namelijk de tekst: "Door de vele meespelende app-spelers duurt het bekendmaken van de winnaars iets langer dan normaal. We hopen de namen zo snel mogelijk online te zetten." We zijn heel benieuwd of de overige winnaars wel zullen volgen of dat RTL wel toegeeft dat er niemand kansmaakt op een prijs.

Beau van Erven Dorens

Gelukkig was het niet allemaal negatief. Beau van Erven Dorens - die het programma heeft overgenomen van Linda de Mol - werd als presentator wel goed ontvangen. "Beau doet het leuk", "Ik roep gewoon nog een keer dat Beau fantastisch is" en "Heerlijk weer Weet ik veel en die Beau doet alsof ie nooit anders heeft gedaan. Een natuurlijk presentatie met humor." Die complimenten kan de presentator, die zelf ook zo enthousiast was over Eva Jinek, mooi in zijn zak steken.