Beau over Eva Jinek: ‘ze doet het beter dan ik’

Door Robin Heerkens
Beau van Erven Dorens in talkshow Beau op RTL 4

Talkshowhost Beau van Erven Dorens scoorde - no offense, Beau - niet echt de pannen van het dak met zijn late night-show op RTL 4. Eva Jinek doet het momenteel stukken beter met háár RTL talkshow. Is Beau daar een beetje jaloers op?

Jinek scoort over het algemeen betere kijkcijfers dan Beau - al heeft ze ook zo haar dipjes - en steeds vaker verslaat ze ook haar NPO-concurrenten van Op1. RTL Boulevard vroeg Beau er gisteren naar. Verslaggever Lex Uiting kwam straight to the point. "Ze doet het beter dan jij." Beau blijft er nuchter onder: "Ja, natuurlijk doet ze het beter dan ik".

Talkshowoorlog

Van enige frustratie is absoluut geen sprake bij Beau, die net terug is van een héérlijke chill-vakantie. Sterker nog: "Ik vind het gewoon heerlijk om te zien dat Eva zo goed bezig is". Ook ergert hij zich groen en geel aan de term 'talkshowoorlog'. "Ik vind die oorlog die aan de gang is echt een media-oorlog, maar dat hadden we kunnen verwachten. Het is allemaal ontzettende onzin. Ze doet het ontzettend goed."

Niet jaloers

Beau is "echt niet jaloers" op Eva's kijkcijfers. "Zo zit ik echt helemaal niet in elkaar. Ik ben aan het juichen." Hij heeft zelfs een beetje met haar te doen. "Ze heeft het ook best wel zwaar in de media. Ze wordt natuurlijk behoorlijk door de mangel gehaald."

Terugkeer

De presentator zit ongetwijfeld te popelen om later dit jaar het talkshowstokje over te nemen van Eva! Wanneer gaat dat gebeuren? Euhm, dat is nog niet helemaal zeker. "Ergens halverwege april of begin mei", denkt Beau, al is die datum nog niet definitief.