Linda de Mol op de première van April, May en June

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Linda de Mol op de première van April, May en June

Linda de Mol verrast door lage kijkcijfers Eva Jinek

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Je kunt momenteel bijna niets zinnigs zeggen over de 'talkshowoorlog' tussen Op1 (NPO 1) en Jinek (RTL 4). Toch is één ding zeker: talkshowkoningin Eva Jinek scoort steevast minder kijkers dan bij de publieke omroep. Dit had Net5-bazin Linda de Mol absoluut niet verwacht.

"Het is allemaal zó onvoorspelbaar geworden", zo vertelt Linda vandaag in gesprek met het AD. "Ik dacht echt dat Eva Jinek elke avond glansrijk van Op1 zou winnen." Nu won Eva eerder deze week wél een aantal keer van haar Op1-concurrenten, al ging ze gisteren weer de mist in met slechts 613.000 kijkers tegenover de indrukwekkende 855.000 van Op1. Ja, Linda zei toch dat het onvoorspelbaar was?

Hoe komt het?

Als iemand ons kan vertellen hoe dit komt, is het Linda wel. Dit wandelende kijkcijferkanon loopt al jáááren succesvol mee in Hilversum en kent de kijker van binnen én buiten. Toch? Nou... zelfs Linda had dit niet zien aankomen. "Maar dan onderschat je toch hoeveel mensen gewoon heel trouw naar de NPO kijken", zo verklaart ze de talkshowoorlog. "Ik moet wel zeggen dat ik zelf kijk naar de gasten die er zitten en welke onderwerpen worden besproken. De presentator is toch van ondergeschikt belang geworden. Het gaat me er niet meer om of Giovanca Ostiana, Carrie ten Napel of Eva Jinek daar zit."

Deze Quiz Is Voor Jou

Linda komt morgen trouwens met een gloednieuw quiz. Met Deze Quiz Is Voor Jou hoopt ze het wisselvallige SBS6 een impuls te geven. Het gloednieuwe format, door Linda zélf bedacht, neemt het op tegen Wie is de Mol?. En zoals ze al een beetje toegeeft: "Dat is eigenlijk een kamikazeactie". Morgen is dus erop of eronder voor De Molletjes en hun Talpa-imperium: als zelfs Linda geen degelijke kijkcijfers kan scoren, zelfs als daar Wie is de Mol? tegenover staat, weten wij het ook niet meer. Spannend!

Lees verder