Space Jam uit 1996 is de beste film, met Michael Jordan en Bill Murray

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Space Jam uit 1996 is de beste film, met Michael Jordan en Bill Murray

Wat!? NBA-sterren willen niet in Space Jam 2 spelen…

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Space Jam verenigde de beste ingrediënten uit verschillende genres, en is sinds 1996 zowel de beste animatiefilm, sportfilm, sciencefiction- én ruimtevaartfilm. Toen er eindelijk een sequel werd aangekondigd was iedereen blij, maar basketballers hebben niet echt zin om mee te doen.

Je zou verwachten dat Amerikaanse basketballers staan te springen om mee te doen aan Space Jam 2, maar… dat valt een beetje tegen!

Gezeik over schoenen

De hoofdrol in de film is weggelegd voor LeBron James, die zelfs in Los Angels ging spelen om dichter bij Hollywood te wonen, maar de makers hebben heel veel moeite om andere NBA-spelers vast te leggen. De afgelopen maanden gaven veel beroemde spelers aan dat ze de film afgewezen hadden. De hoofdrol is duidelijk voor James, en de andere topspelers hadden waarschijnlijk geen zin om tweede viool te spelen.

Daarnaast schijnt er op de achtergrond een conflict te broeien over de schoenen die de spelers in de film moeten dragen. In principe wordt de film gesponsord door Nike, maar de verschillende basketballers hebben vaak persoonlijke sponsorcontracten met andere merken, zoals Under Armour of Adidas. Under Armour betaalt sterren als Stephen Curry geen miljoenen om in een film op Nikes te lopen, dus er is heel wat gesteggel gaande.

Stephen Curry, topschutter van de Golden State Warriors, zei bijvoorbeeld dat hij een rol in Space Jam 2 ‘met pijn in het hart moest afwijzen, omdat hij er geen tijd voor had’. Tegelijkertijd maakte hij wél tijd vrij voor een nieuwe midgetgolfshow. Een midgetgolfshow!

Space Jam 2

De grootste NBA-sterren, zoals Curry en Kevin Durant hebben aangegeven niet mee te willen doen. Dit weekend werd wel bekend dat o.a. Damian Lillard, Anthony Davis en Klay Thompson meedoen. Daarnaast komen er vrouwelijke profbasketbalsters voorbij, zoals Diana Taurasi.

De situatie is nogal verschillend met de eerste Space Jam, waarin topspelers als Michael Jordan, Patrick Ewing, Charles Barkley, Scottie Pippen en Larry Bird te zien waren. Hopelijk komen ze er snel uit, want de film moet deze zomer al opgenomen worden; tijdens de zomerstop van de Amerikaanse basketbalcompetitie…

Space Jam 2 staat gepland voor juli 2021. Hopelijk leidt het gekibbel over schoenen niet tot uitstel!

Lees verder