Ted de Braak

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ted de Braak
Brandende Vraag

Wat is er met quizmaster Ted de Braak gebeurd?

|
|

Laatste update:

We duiken regelmatig in de archieven om te checken wat er is gebeurd met vergeten celebs of sterren die nu niet meer op tv zijn. Nu gaan we ietsje verder terug in de tijd. Hoe gaat het nu met presentator en quizmaster Ted de Braak?

Ted de Braak (85) was in de jaren 60' en 70' een van de grootste tv-coryfeeën van Nederland. Eerst als lid van het satirische programma Farce Majeure, later als presentator van grote familiespelshows als de 1-2-3-Show, Toi Toi Toi bij Ted en de Ted Show (met de vallende stokken). In 1995 presenteert hij zijn laatste tv-programma, Topscore.

Ted de Braak: vertoevend in Zuid-Frankrijk

"Op een paar onvermijdelijke ouderdomsongemakjes na, gaat het prima met mij", zei Ted in 2020 in een interview met Veronica Magazine. We horen sindsdien weinig over hem, dus 'geen nieuws is goed nieuws', hopen we dan maar. Ted blijkt al best lang in Zuid-Frankrijk te vertoeven. "In 1995 stopte mijn televisiewerk, maar daarna deed ik nog wel programma’s in het land. Toen dat was afgelopen, hebben mijn vrouw en ik een paar jaar door West-Europa gereisd om ons in 2002 in Zuid-Frankrijk te vestigen. We kozen voor Zuid-Frankrijk vanwege het heerlijke klimaat, de ruimte, de joie de vivre en de taal die we al aardig spraken.

Donderdag 3 december: Virtuele Superguide Pubquiz!

Alleen maar leuke dingen

Ted rockt nog altijd de iconische walrussnor - waarvoor hij ooit zelfs de prijs voor Snor van het Jaar voor mocht ontvangen van de Snorrenclub Antwerpen. Hiermee is hij de eerste Nederlander die deze titel ontving. De man neemt het er lekker van. "Ik doe alleen maar leuke dingen, zoals mijn ‘nieuwe’ thuisland verder ontdekken, veel in onze prachtige omgeving wandelen, tuinieren, lezen, bridgen, lekker eten… Kortom: léven." Hij kijkt met "een fijn en voldaan gevoel" terug op die indrukwekkende tv-carrière. "De 1-2-3-Shows die ik presenteerde, behaalden ooit 8,8 miljoen kijkers."

Fan van Ruben Nicolai

In 2020 zei de oude meester onder de indruk te zijn van nieuwe televisie-iconen zoals Ruben Nicolai. "Hij is grappig en ad rem." Ook bejubelde hij Linda de Mol, "want dat is een enorme vakvrouw, die weet wat ze doet. Dione de Graaff vind ik ook zo’n vakvrouw, maar dan op sportgebied." 

Eén ding is zeker: Met bijna 87 jaar lijkt Ted elk geval nog altijd zijn kenmerkende walrussnor te ownen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder