Charlie Sheen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Charlie Sheen

Wat is er gebeurd met Charlie Sheen?

|
|

Laatste update:

De meesten kennen Charlie Sheen uit de populaire serie Two and a Half Men, waar hij de bad boy Charlie Harper speelde. Wie dacht dat zijn personage ‘bad’ was, kent Charlies eigen levensverhaal nog niet. Wij zochten uit hoe het met hem gaat.

Carlos Irwin Estevez, a.k.a. Charlie Sheen, begon in de jaren ’80 met films zoals Lucas en Red Dawn. Nog groter werd hij door Oliver Stone's Platoon en zijn sterke performance in Wall Street. Anno 2020 zijn zijn acteerprestaties echter niet waar hij het bekendst om staat…

In de jaren ’90 kwamen de eerste bizarre verhalen van Charlie naar boven. Zo schoot hij zijn toenmalige verloofde Kelly Preston in haar arm. Sheen begon kort daarna met het daten pornosterren en bracht regelmatig een bezoek aan een afkickkliniek.

In 2006 vroeg zijn toenmalige vrouw Denise Richards (die twee kinderen van hem heeft) een scheiding aan. Charlie zou wapens rond het huis laten slingeren en haar hebben bedreigd te vermoorden. Zijn gokverslaving en (daar gaan we weer) zijn drugsgebruik hielpen niet mee.

Two and a Half Men

De sitcom Two and a Half Men (2003-2015) zorgde voor zijn tv-doorbraak. De rol leverde hem een ALMA Award, drie Emmy Award-nominaties en twee Golden Globe Award-nominaties op.

Toch kwam er een einde aan dit succes. Op 7 maart 2011 werd Charlie ontslagen door CBS en Warner Bros. In de nasleep van zijn ontslag maakte hij de inmiddels beruchte video waarin hij de maker van de show, Chuck Lorre, herhaaldelijk beledigde. Hij gooide nog een schepje bovenop zijn bizarre image door in een interview te zeggen dat hij ‘geen gewoon bloed had, maar het bloed van een tijger.’

Film1-zenders een weekend open bij Ziggo!

Hiv-positief

In 2017 deed Charlie een Today Show-interview waarin hij aankondigde dat hij hiv-positief was: “Het zijn drie moeilijke letters om in je op te nemen. Het is een keerpunt in iemands leven.”

Zijn aankondiging deed Google ontploffen. De drie weken na zijn onthulling waren er ongeveer 2,75 miljoen meer zoekopdrachten dan verwacht met de term hiv, zoals zoektermen voor condooms, hiv-symptomen of hiv-testen (bijv. ‘laat je testen op hiv’).

Een latere studie wees uit dat de onthulling zorgde voor een toename van 95% van het aantal vrij verkrijgbare HIV-testkits voor thuisgebruik. De auteurs van het onderzoek noemden het ‘The Charlie Sheen Effect’.

Klaar met drank en drugs

Het leek in 2019 eindelijk weer beter te gaan met de acteur. Charlie vertelde aan People dat hij al bijna 14 maanden nuchter is. De vader van vijf besloot zich te focussen op wat ertoe doet: “Ik concentreer me echt op mijn gezondheid, daarna komen mijn gezin en werk.”

Opvallend genoeg werd hij in hetzelfde jaar nog mede-eigenaar van het tequila bedrijf Don Sueños. Maar niet al te snelle conclusies trekken: Charlie geeft aan dat hij dit doet om juist aan de andere kant van de fles te blijven.

Cameo

Het lijkt erop dat Charlie helemaal klaar is met zijn bad boy-image. In zijn laatste Instagram-post wil hij best een Cameo video voor zijn fans opnemen, maar dan graag zonder verzoeken die iets te maken hebben met ‘tijger bloed’ en ‘winning’. Voor niets gaat de zon op, ook niet bij deze acteur, dus een leuk filmpje kost je €500,-!

Verkrachting

Het lijkt erop dat de acteur zelf zijn leven weer een beetje op de rit heeft. Toch blijven er bizarre verhalen over hem naar buiten komen. Dit jaar werd hij nog beschuldigd van het verkrachten van een minderjarige jongen

Acteur Corey Feldman zei in de documentaire (My) Truth: The Rape of Two Coreys dat Charlie zijn jeugdvriend Corey Haim heeft verkracht. Haim zou toen 13 zijn geweest, Sheen 19. Corey's ex-vrouw Susie Feldman en Lost Boys co-ster Jamison Newlander bevestigden het verhaal. Charlie ontkende alle beschuldigingen en noemde het “ziek, verdraaid en bizar.”

Hollywood lijkt ook helemaal klaar te zijn met bad boy-Charlie Sheen. Op zijn IMDB-pagina is nog niets te vinden over nieuwe tv- of filmprojecten. Maar wie weet verrast hij ons, net zoals hij deed met zijn laatste film 9/11.

Lees verder