Wat gaat er nog gebeuren in de komende 3 Fantastic Beasts-films?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wat gaat er nog gebeuren in de komende 3 Fantastic Beasts-films?

Wat gaat er nog gebeuren in de komende 3 Fantastic Beasts-films?

|
|

Laatste update:

Even opletten: dit artikel bevat spoilers voor The Crimes of Grindelwald en alle Harry Potter-verhalen!

De verloren zoon

We beginnen meteen met die mega-bombshell: Albus Dumbledore heeft nóg een broer! Aan het einde van Crimes onthult Grindelwald, die als sinds 2001 in de Harry Potter-films zit, doodleuk dat Credence geen Barebone of Lestrange is, maar een echte Dumbledore. En ohja, hij heet… Aurelius. Hoe Grindelwald dit weet, en of Albus het zélf überhaupt wel weet, zien we hopelijk in de derde Fantastic Beasts.

Wat gaat er nog gebeuren in de komende 3 Fantastic Beasts-films?

Deze onthulling maakt het alleen maar moeilijker om in de Fantastic Beasts-toekomst te kijken. We dachten al een aantal dingen te weten, bijvoorbeeld dat er een gevecht tussen Dumbledore en Grindelwald komt in 1945 (later meer hierover), maar Aurelius maakt onze glazen bol troebel. Héél veel vragen borrelen op: hoe kan het dat we in de boeken nooit een Aurelius-hint kregen? Wie is zijn moeder? Albus’ moeder Kendra overleed namelijk al in 1899 en Crimes speelt zich af in 1927 (volgens het script is Aurelius 26). Vader Percival zat sinds 1890 vast in Azkaban dus hoe kon hij daar ooit een kind verwekken?

Ariana Dumbledore

Wat we ook nog gaan zien in één van de Fantastic Beasts-films: het gevecht tussen Albus, zijn broer Aberforth én Grindelwald. Deze beruchte ruzie eindigde in de dood van Ariana Dumbledore, Albus’ en Aberforths zusje. Ze werd geraakt door één van de spells en deze gebeurtenis zorgde waarschijnlijk voor de definitieve breuk tussen ex-lovers Dumbledore en Grindelwald. Dit vond plaats in 1899 dus hopelijk krijgen we een flashback. Fans denken overigens dat Ariana, net als Credus/Aurelius, een Obscurial was. Ze kreeg in 1899 namelijk een magische uitbarsting die haar moeder doodde.

Wat gaat er nog gebeuren in de komende 3 Fantastic Beasts-films?

Blood watte?

Terug naar Dumbledore en Grindelwald. Wanneer Dumbledore tijdens Crimes in de Mirror of Erised kijkt, ziet hij het moment waarop ‘ie met Grindelwald een 'Blood Pact' aangaat. Hierdoor kunnen ze elkaar nooit meer aanvallen. Dit pact is nieuw. We kenden de Unbreakable Vow al, een soortgelijke spreuk waarbij degene die zijn afspraak niet nakomt, doodgaat. Hopelijk zien we in één van de sequels hoe Dumbledore en Grindelwald dit Blood Pact breken. Een populaire fantheorie: het Blood Pact zorgde ervoor dat Ariana Dumbledore geraakt werd door een dodelijke, afketsende spreuk; Grindelwald en Dumbledore kunnen elkaar natuurlijk moeilijk onder schot nemen vanwege het pact. Hmm...

Wat gaat er nog gebeuren in de komende 3 Fantastic Beasts-films?

Het gevecht

Eén ding is zeker: dat pact gaan ze breken. In 1945 vond namelijk het grootste en beste duel uit de Wizard-geschiedenis plaats, zo schreef J.K. Rowling al in The Deathly Hallows. Dit is het moment waarop Dumbledore Grindelwald verslaat én de Elder Wand overneemt. Het kan niet anders of dit gevecht is de grote finale van de vijfde Fantastic Beasts-film.

Grindelwald in de bak

Na dit epische gevecht belandt Grindelwald in de bak. Extra zuur: hij liet deze gevangenis in Nurmengard zelf bouwen om zijn vijanden in vast te houden. We zien deze nor dus zeker terug in één van de Fantastic Beasts-sequels. Lees hier meer over Grindelwald en zijn kwaadaardige plannen tegen de Muggles. Overigens zagen we Grindelwald al eens in Harry Potter And The Deathly Hallows Part 1 en hij zat toen nog steeds vast. 

Tom Riddle en Hagrid in Hogwarts

1945, het jaar van de mega-battle tussen Grindelwald en Dumbledore, is hetzelfde jaar waarin Tom Riddle (Voldemort) afstudeert. En Dumbledore werkte in Crimes al op Hogwarts. Gaan we ooit meer zien van de relatie tussen Dumbledore en Tom Riddle? Voldemort begon in 1938 met studeren en, zo zagen we in flashbacks uit The Chamber of Secrets, zorgde voor nogal wat ophef op school. Zo gaf hij Hagrid ooit de schuld van het loslaten van de Basilisk die Jenny doodde. Dus… we zien misschien wel een jonge Hagrid! En hopelijk ook meer van McGonnagall.

Nagini

Voldemorts toekomstige killer-slang, en Horcrux to be, sluit zich aan het einde van de film aan bij Newt en co. Nagini reist zelfs mee naar Hogwarts om Dumbledore te ontmoeten. Hoe verandert ze uiteindelijk in een meedogenloze villain? Time will tell. Mogelijk transformeert ze op een gegeven moment permanent in een slang en is Tom Riddle – die via Parseltongue met slangen kan communiceren – de enige die haar begrijpt?

Wat gaat er nog gebeuren in de komende 3 Fantastic Beasts-films?

Nicolas Flamel

Nicolas is de maker van de Philosopher’s Stone (die we ook héél even zien in zijn huis in Parijs) en speelde slechts een kleine rol in Crimes. Hij gaf de helden kort onderdak en hielp uiteindelijk mee met het verdrijven van het allesverwoestende blauwe vuur dat Grindelwald uit zijn toverstok knalde. Mogelijk zien we in de resterende Fantastic Beasts-films meer van Flamel, die de steen overigens gebruikte om langer te leven – daarom is ‘ie zo oud.

En… Newt?

Tja, dit is koffiedik kijken. We wisten vóór Fantastic Beasts vrij weinig van Newt en deze films voegen er natuurlijk wel heel veel aan toe. Maar… we kunnen rond Newt moeilijk iets voorspellen. Hij mag dan – ook in Crimes of Grindelwald – wel hele toffe nieuwe fabeldieren ontmoeten, verder is het gissen. Het boek waar deze filmreeks deels z’n inspiratie vandaan haalde, Fantastic Beasts and Where To Find Them uit 2001, bevat weinig info over Newt zelf. Het was een boekje dat J.K. Rowling voor het goede doel schreef met prachtige tekeningen. Wel geeft het één mega-spoiler weg: Newt trouwt met ene ‘Porpentina’ en dat is natuurlijk Tina Goldstein. 

Wat gaat er nog gebeuren in de komende 3 Fantastic Beasts-films?

Hopelijk krijgt de Fantastic Beasts-reeks een happy ending met een getrouwde Newt en Tina, Grindelwald achter de tralies, Dumbledore als Hogwarts-headmaster en, als we mogen dromen, Jacob en Queenie die óók nog bij elkaar zijn!

Lees verder