Bevestigd: Black Mirror-film komt vrijdag al naar Netflix, check de trailer!

Door Robin Heerkens
Bevestigd: Black Mirror-film komt vrijdag al naar Netflix, check de trailer!

UPDATE: Black Mirror deelt op twitter de allereerste trailer van Bandersnatch en bevestigt wat we al dachten: de film komt inderdaad morgen naar Netflix!

Als we nieuwe geruchten mogen geloven, gaan we knallend het nieuwe jaar uit! Waarom? Netflix zou de Black Mirror-film, waarin je verschillende keuzes maakt en het verloop van de film zélf bepaalt, vrijdag online zetten!

Dit meldt Esquire. Het blad weet verder dat de film, die Bandersnatch heet, zich in de 80’s afspeelt. We duiken dus in een soort Stranger Things (seizoen 3 komt eraan!) setting. Naar verluidt duurt het geheel zo’n anderhalf uur. Toch namen de makers maar liefst 312 minuten aan materiaal op. Hoe dan?! Het is in ieder geval een lekker zoethoudertje voordat seizoen 5 uitkomt

Bevestigd: Black Mirror-film komt vrijdag al naar Netflix, check de trailer!

Zelf kiezen

Nou, je mag namelijk zelf keuzes maken tijdens het verloop van Bandersnatch, met behulp van je afstandsbediening of mobieltje. Door deze verschillende keuzemomenten stuur je het verhaal een bepaalde richting in. We kunnen niet wachten om dit uit te proberen!

Wie, wat, waar?

Bandersnatch komt échte Black Mirror-fans misschien bekend voor: het is de naam van een game die al eens opdook in de aflevering Playtest uit seizoen 3. Het is overigens ook een spel dat in ‘het echte leven’ nooit werd uitgebracht, maar wél zou bestaan. Hmm… Will Poulter (The Revenant), Fionn Whitehead (Dunkirk) en Asim Chaudhry (People Just Do Nothing) spelen – waarschijnlijk – de hoofdrollen, getuige de enige foto van de film tot nu toe (zie boven).

Plot

De synopsis is gelekt. De film draait om een jonge programmeur die een game maakt, gebaseerd op een fantasy-boek. Snel raken de realiteit en de virtuele wereld verward en ontstaat er verwarring. Klinkt weer lekker mysterieus, maar dat zijn we inmiddels gewend van Black Mirror!

Houd Netflix morgen goed in de gaten: Bandersnatch staat er als het goed is vanaf 28 november op!