Spiegeltje, spiegeltje: Black Mirror keert terug op Netflix!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Spiegeltje, spiegeltje: Black Mirror keert terug op Netflix!

Spiegeltje, spiegeltje: Black Mirror keert terug op Netflix!

|
|

Laatste update:

Slinger die smartphone het raam uit en steek je computer in de brand! Netflix heeft zojuist een vijfde seizoen van de techno-horror-serie Black Mirror aangekondigd.

Black Mirror verkent de invloed die technologie op onze geest en samenleving zóu kunnen hebben. Geheugenchips waardoor je nooit meer iets vergeet? Klinkt goed! Totdat je er helemaal paranoïde van wordt… Wat moet er met je lichaam gebeuren als je geest in een computer geplaatst is? De vragen (en antwoorden!) in Black Mirror zetten je nekharen recht overeind!

Toch zijn er ook veel mensen die de serie wat ál te negatief vinden over technologie...

Het levert wel leuke mash-ups op, zoals in ‘Orange Is The New Black Mirror’.

Spiegeltje, spiegeltje

De eerste twee seizoenen Black Mirror, voor Channel 4, bestonden elk uit drie afleveringen. Het derde en vierde seizoen, voor Netflix, kenden er allebei zes. Bedenker Charlie Brooker zei vorig jaar dat het maken van ‘zes afleveringen per seizoen nét haalbaar is, zonder een zenuwinzinking te krijgen’. Reken dus op wederom een serie van zes verhalen.

Tussen de ‘Netflix-seizoenen’ zat iets meer dan een jaar: we gaan er dus voorzichtig van uit dat de vijfde serie eind 2018/begin 2019 online verschijnt.

Lees verder