Waarom zijn André Hazes en Monique op Bonaire?

Door Robin Heerkens
André Hazes en Monique Westenberg

Oké, oké, we mogen momenteel absoluut niet zeiken over het weer, maar André Hazes en zijn verloofde Monique Westenberg zitten as we speak ergens waar het nóg lekkerder is: Bonaire! Maar eh... waarom zitten ze daar eigenlijk? In 'oranje' reisgebied?

RTL Boulevard wist gisteren te melden dat Dré en zijn verloofde momenteel op het zonovergoten eiland zitten. "André en Monique doen vrijwilligerswerk, toevallig op Bonaire", zo kopte het programma heel sarcastisch. Blijkbaar gaat het hier dus om een - volgens het management van André - noodzakelijk bezoekje.

Ezel-opvang

Onze overheid vindt dat je niet naar Bonaire mag reizen tenzij het om een strikt noodzakelijk iets gaat. Het eiland kreeg daarom ook code oranje toegewezen. De echte diehard André en Monique-fans weten dat de twee zich al een tijd inzetten voor een ezel-opvang op Bonaire. Ze adopteerden zelfs een donkey die een veulentje genaamd André kreeg.

De reis hangt samen met vrijwilligerswerk voor die opvang en ook voor een ander dieren-rescue-center, zo blijkt. "André en Monique zijn inderdaad een paar dagen op Bonaire vanwege de werkzaamheden voor FKK Animal Rescue Bonaire en de inzet voor Donkey Sanctuary Bonaire", legt zijn management uit aan Boulevard. Het programma wijst er ook op dat de twee de reis niet kenbaar maakten op sociale media.

Bankplakkers: dé podcast over films en series!

BN'ers op Bonaire

Eerder deze maand reisden andere BN'ers ook al 'stiekem' naar het eiland. Als in: dat hingen ze niet via social media aan onze neuzen. Richard Groenendijk beet van zich af nadat hij en bijvoorbeeld ook Katja Schuurman werden 'gesnapt' door toeristen. Het liefst had hij het zelf gewoon kenbaar gemaakt, maar op aanraden van de filmcrew - ze waren er voor filmopnames - zette hij er niets over online.