Waarom vallen er deelnemers af in Race Across the World?

In het RTL 4-programma Race Across the World reizen BN’ers door Latijns-Amerika, maar niet iedereen haalt de eindstreep. Op sommige punten in de race valt een duo af, tot groot verdriet van de kijkers. Waarom is dat eigenlijk zo? Veronica Superguide vroeg het aan de makers van het programma.

dominic seldis en dochter Katy
© RTL

Eerder zochten we al uit hoe het staat met de veiligheid van het programma, of deelnemers contact mogen hebben met het thuisfront en hoe het staat met de medische begeleiding van Race Across The World. Nu leggen de makers aan Veronica Superguide uit waarom deelnemers afvallen tijdens het programma.

Verplicht

Race Across the World is een aangekocht format vanuit de BBC”, zo leggen de makers uit. “Een element van dat programma is dat teams onderweg afvallen. Wij moeten dat dan gewoon overnemen, dat is verplicht. Het is geen inhoudelijke beslissing van ons.” Maar de makers hadden zelf ook geen andere keuze gemaakt.

Spanning

Dat de deelnemers het risico lopen om naar huis te gaan heeft veel voordelen”, aldus de makers. “Het zorgt voor een flinke toename van spanning. Er komt veel meer fanatisme bij de deelnemers en ze willen nóg liever het checkpoint halen. Je hebt immers niet twee maanden vrij van huis genomen om vervolgens na twee weken weer op de bank te zitten. Als je alleen maar kan winnen of verliezen aan het einde van de serie, denken we niet dat het even spannend blijft. Nu lopen de deelnemers pas écht risico, namelijk dat hun reis vroegtijdig tot een einde komt.” Zo leek het even dat Bastiaan Ragas en zoon Sem naar huis moesten, maar zij hadden het geluk dat Dominic Seldis en dochter Katy vrijwillig het spel verlieten. De race was toch te zwaar voor de twee en ze wilden liever naar huis.

Race Across The World is iedere woensdag rond 20.30 uur te zien op RTL 4.