Mogen de Race Across the World-deelnemers contact hebben met thuis?

In het RTL-programma Race Across The World zijn deelnemers maar liefst twee maanden van huis, maar we zien de kandidaten nooit met een telefoon in hun hand. Mogen ze eigenlijk wel contact hebben met het thuisfront? Veronica Superguide zocht het voor je uit.

Hugo Kennis in Race Across the World
© RTL

Twee maanden is bijzonder lang, maar de meeste kijkers zouden nog steeds mee willen doen. Maar twee maanden reizen betekent ook gelijk dat je voor lange tijd geen contact hebt met je familie en vrienden. Of zou Bastiaan zijn geliefde Tooske wel eens kunnen bellen? Eerder vertelden de makers al dat er beveiliging is tijdens de reis en nu verklappen ze meer over hoe het eraan toegaat tijdens de opnames.

Noodgeval

In geval van een noodsituatie mag het thuisfront gelukkig wel bellen met de producers, zo vertellen de makers aan Veronica Superguide. “Soms is er thuis iets aan de hand en dat moet een deelnemer dan wel weten. Een noodsituatie wordt direct doorgegeven aan de deelnemers. Twee maanden is zo ontzettend lang, je kan er niet van uitgaan dat de familie die thuis achterblijft het zo lang kan redden zonder soms te overleggen met hun partner.”

Ventileren

Gelukkig mogen de kandidaten soms ook even op hun geliefde telefoon kijken. “De kandidaten kregen op het checkpoint even hun telefoon om het thuisfront te contacten. Ze kunnen dan praten met hun familie en bijvoorbeeld bankzaken doen. Het leven gaat natuurlijk gewoon door. Maar niet heel vaak, het zal zo één keer per week zijn geweest”, zo vertellen de makers. “Het is ook een stukje ventilatie af en toe. Soms wordt het best heftig tijdens zo’n programma. Het is dan heel fijn als ze even met huis kunnen bellen om hun verhaal te doen.

Race Across The World is iedere woensdag rond 20.30 uur te zien op RTL 4.