Don't Worry Darling rode loper

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Don't Worry Darling rode loper
HollywoodBrandende Vraag

Ruzie, leugens en spugen: waarom is er zo veel ophef over Harry Styles-film Don’t Worry Darling?

|
|

Laatste update:

Ruzie op de rode loper, een regisseur in het nauw en ‘de beste Chris’ die ondergespuugd wordt door de grootste popster ter wereld. Wat is er in vredesnaam gebeurd achter de schermen én rondom de release van de thriller Don’t Worry Darling? Veronica Superguide’s recensent Ruben Praster dook in deze beerput.

Waar gaat Don’t Worry Darling over?

Laten we beginnen bij de film zelf. Don’t Worry Darling is een thriller over een echtpaar, gespeeld door Florence Pugh en Harry Styles, dat verhuist naar het idyllische dorpje Victory. Terwijl echtgenoot Jack werkt aan een geheimzinnig project zit vrouwlief Alice braaf thuis en geniet zij van de luxe in de ouderwetse gemeenschap. Dat is natuurlijk te mooi om waar te zijn en Alice ontdekt dat er iets sinisters gaande is in Victory. Deze ontdekking brengt haar in groot gevaar… 

Roddel en achterklap

Normaal gesproken laten we het geroddel over aan de juice channels, maar om al het gedoe rondom Don’t Worry Darling te begrijpen, moeten we toch een paar geruchten noemen. Het verhaal gaat dat hoofdrolspeelster Florence Pugh een grafhekel zou hebben aan regisseur en actrice Olivia Wilde. Volgens het Britse roddelblad Page Six is Florence boos omdat Olivia een relatie kreeg met Harry Styles terwijl zij nog getrouwd was met acteur Jason Sudeikis. Die affaire zorgde volgens een anonieme bron voor een ongemakkelijke sfeer, omdat Jason regelmatig met hun kinderen op de set verscheen. 

Een andere roddel is dat Harry Styles veel meer zou verdienen dan Florence. Volgens website Showbiz Galore kreeg Harry 2,5 miljoen dollar voor zijn rol in Don’t Worry Darling en moest Florence het doen met een schamele 700.000 dollar. Die bedragen zijn verder nergens bevestigd en in groot een interview met Variety heeft Olivia Wilde ontkend dat er sprake is van zo’n groot salarisverschil. Ze noemt het clickbait en geeft aan dat zij als vrouw juist haar best doet om een einde te maken de loonkloof tussen mannen en vrouwen. 

Het derde verhaal dat rondgaat, is dat Florence Pugh de film waardeloos vindt en er zoveel mogelijk afstand van wil nemen. Deze roddel is nergens bevestigd en ook niet opgepakt door de serieuze media. Maar afgaande op de eerste recensies is Don’t Worry Darling inderdaad geen hoogvlieger, al zijn alle recensenten het eens dat Florence het hoogtepunt van de film is. 

Hoe zit dat nou met Shia LaBeouf?

Wanneer er hommeles is in Hollywood kun je ervan uitgaan dat Shia LaBeouf er iets mee te maken heeft en dat is nu weer het geval. De rol van echtgenoot Jack zou eerst gaan naar Shia, maar hij werd in een heel vroeg stadium vervangen door Harry Styles. Volgens de filmstudio omdat hij toch geen tijd had voor de film, maar tegen Variety vertelde Olivia opeens een heel ander verhaal, namelijk dat zij de agressieve vechtersbaas had ontslagen omdat ze niet werkt met “assholes”. Volgens de regisseur bracht hij een strijdlustige houding naar de set en daar was zij niet van gediend. Toen Shia dat las, was hij verrast en de acteur gaf direct zijn versie van het verhaal. 

De gevallen Hollywoodster vertelde aan Variety dat hij zelf is gestopt omdat er te weinig tijd was om te repeteren en dit bewees hij met een aantal screenshots van tekstberichten. Alsof dat nog niet juicy genoeg was, stuurde Shia ook een video, waarin Olivia hem bijna smeekt om Don’t Worry Darling nog een tweede kans te geven. Deze beelden lekten daarna online en iedereen kon zien dat Olivia had gelogen, wat haar imago weinig goed deed.   

Olivia en Miss Flo

In de video, die nog geen minuut duurt, zegt Olivia het heel jammer te vinden dat Shia gestopt is met de film en lijkt ze de schuld bij Florence Pugh te leggen. De regisseur geeft aan dat het vertrek van Shia hopelijk een ‘wake-up call’ is voor ‘Miss Flo’ en dat de hoofdrolspeelster eindelijk haar hoofd en hart in de film stopt. Ook hoopt Olivia dat Shia en Florence het weer goed maken, waardoor het lijkt alsof er ruzie is geweest op de set. Gelekte tekstberichten tussen de twee Hollywoodsterren tonen daarentegen dat ze prima met elkaar op konden schieten.

Om te weten dat het niet goed zit tussen Olivia en Miss Flo zijn geen gelekte berichten nodig. Fans van de jonge actrice hadden al snel door dat er iets fout was. Ze is altijd heel enthousiast over haar projecten en vertelt er veel over op Instagram, toen zij de hoofdrol kreeg in Don’t Worry Darling was ze dolblij om te kunnen werken met haar idool Olivia. 

En toen… bleef het stil. Florence deelde zonder enige enthousiasme nog een teaser en maanden later plaatste ze nog een klein promotieberichtje. Dat was alles. 

Dat de vrouwen niet op één lijn zitten, werd ook helder toen de trailer uitkwam. Er zit een korte seksscène in waarin Alice oraal bevredigd wordt door Jack. Fans van Harry Styles gingen hier heel goed op en Olivia Wilde gaf aan dat ze veel meer seks in de trailer had willen stoppen. Ze hoopt te provoceren en wil ook dat vrouwelijk genot zichtbaar is in grote Hollywoodfilms. 

Florence is het daar totáál niet mee eens en baalt er juist van dat er zo veel aandacht is voor een beffende Harry Styles. Ze is geen actrice geworden voor de seksscènes en de film is volgens haar een stuk diepzinniger dan dat. “When it's reduced to your sex scenes, or to watch the most famous man in the world go down on someone, it's not why we do it”, vertelt ze in het blad Harper’s Bazaar. “It's not why I'm in this industry.” 

En toen ging het helemaal fout

Dit speelde allemaal op de achtergrond en was voer voor de roddelpers, maar werd niet al te serieus genomen. Totdat het allemaal fout ging op het Filmfestival van Venetië, waar Don’t Worry Darling voor het eerst werd vertoond. Iedereen was aanwezig om de film te promoten, behalve de hoofdrolspeelster. Florence Pugh was nergens te bekennen tijdens de persconferentie en als excuus werd gegeven dat zij druk bezig was met de opnames van Dune: Part Two. Een dag later verscheen Florence alsnog op de rode loper, waar goede vriend Chris Pine op hilarische wijze foto’s van haar maakte alsof hij een roddelfotograaf was. 

Met Florence en Olivia in dezelfde ruimte kon iedereen zien dat roddels inderdaad waar zijn. Ze werden zo veel mogelijk uit elkaars buurt gehouden en wanneer ze gezellig moesten doen voor de foto’s keken ze elkaar niet eens aan en zat er altijd wel iemand als buffer tussen de twee. Na de vertoning van de film kreeg de cast een staande ovatie van een dikke vier minuten en volgens Variety had dit nog langer kunnen duren, maar na drie minuten was Florence al de deur uit. Tijdens het applaus keerde zij zich af van Olivia en danste ze met tegenspeler Nick Kroll, die daarna nog werd gezoend door Harry Styles. Hij had in ieder geval wél de avond van zijn leven. 

Pine-lijk en Style-loos incident

Maar de kus met Kroll was niet de reden waarom Harry viral ging. Dat kwam later toen het leek alsof hij op Chris Pine spuugde. Ja, dat lees je goed. Harry ging naast Chris zitten en voordat hij plaats nam leek het alsof hij zijn lippen tuitte om even flink op zijn collega te rochelen. Dat had net zo goed een diepe zucht kunnen zijn, maar tegelijkertijd reageert Chris alsof hij nattigheid voelt. 

Het internet ging los op deze video. Hebben de mannen ruzie omdat Harry team Olivia is en Chris aan de kant van Florence staat? Of is het Harry’s wraak nadat Chris tijdens een interview verveeld voor zich uit staarde, terwijl de zanger warrig uitlegde dat Don’t Worry Darling ‘een film is die echt aanvoelt als een film’. 

Het team van Chris kwam al snel met de reactie dat Harry niet spuugde en het alleen maar zo lijkt. Tijdens een concert reageerde Harry zelf ook op de ophef met het grapje dat hij even naar Venetië was gegaan om op Chris Pine te spugen. Dit lijkt een rochel in een glas water, maar leverde wel een aantal leuke memes op.

Do Worry Darling

Met het Filmfestival van Venetië achter de rug is het belangrijkste persmoment van de film voorbij. Florence Pugh heeft al laten weten dat ze geen interviews gaat geven en het is ook de vraag of Harry Styles tijd vrij zal maken in zijn drukke agenda om Don’t Worry Darling te promoten. Het is aan Olivia Wilde om haar project onder de aandacht te brengen en dat zal zonder twijfel gepaard gaan met nog meer ophef. 

Don’t Worry Darling is vanaf 22 september te zien in de bioscoop.

Lees verder