Yvonne Coldeweijer

Veronica Superguide logo
Yvonne Coldeweijer
BN'ers

Yvonne Coldeweijer: Van Telekids' Keet naar roddelkoningin

|
|

Laatste update:

Snuifgate, tig aanklachten en roddels waar Gossip Girl U tegen zegt. Yvonne Coldeweijer is van ver gekomen en maakt nu naam als roddelkoningin van de lage landen. Met alle consequenties van dien. Maar hoe is de juice queen eigenlijk begonnen?

Zo rebels als dat Yvonne nu is, was dat absoluut niet het geval in haar vroegere jaren. We zouden haar zelfs voorzichtig braaf durven te noemen. Zo werkte ze vanaf haar 18e tot haar 23e in de Efteling als zangeres en actrice. ‘’Ik stond in het Sprookjesbos en heb Roodkapje gespeeld’’, vertelt Yvonne in een YouTube-video.

Keet!

We maakten voor het eerst kennis met Yvonne toen zij in 2009 meedeed aan het programma K2 zoekt K3, waar uiteindelijk Josje Huisman won. Yvonne verliet nog vóór de liveshows het programma. Daarna stapte de zangeres in de rol van Keet, het gezicht van Telekids bij RTL. Ook daar kon ze haar geluk op met de microfoon, want onder de naam Keet bracht Yvonne verschillende liedjes uit.

Op de planken

Yvonne is de spotlights blijven opzoeken en van musicals is ze dan ook zeker niet vies. Yvonne nam het stokje van Chantal Janzen over in de musical Wicked en kroop daarmee in de huid van Glenda. Ook trok ze haar zeemeerminnenstaart aan en zwom Yvonne in het theater rond als Ariël in De Kleine Zeemeermin.

Daten

Onze roddelkoningin is ook niet bepaald bang voor de camera of voor Nederlandse televisie. In 2017 deed Yvonne mee aan spelprogramma Wie is de Mol?, waar ze na twee afleveringen al afviel. In 2020 vond Yvonne het wel weer tijd voor de liefde, dus die zocht ze op in First Dates VIPS. Zonder succes, helaas.

YouTube

Ondertussen was Yvonne al begonnen met haar YouTube-kanaal Life of Yvonne, waar ze vlogs deelde en video’s maakte over beauty en mode. Ze behaalde daarmee duizenden abonnees, maar tóch besloot ze dit hoofdstuk achter zich te leggen in 2020.

Juice

En toen begon het drama. Yvonne had natuurlijk veel volgers en vanaf haar officiële comeback in december 2020 ging ze zich steeds meer richten op de Nederlandse entertainment. Alberta Verlinde (zoals Yvonne zelf af en toe zegt) pikte alle geruchten op en besloot ze te delen op haar Instagram en haar YouTube-kanaal. Mét succes, want inmiddels heeft de juice queen al bijna een half miljoen volgers.

Yvonne heeft behoorlijk wat ogen op haar gericht staan sindsdien. Zo lag de roddeltante in de knoop met Carlo Bozshard, stapte ze de rechtszaal binnen met Samantha Steenwijk en is ze onderdeel van een opgezet plan van BNR. Yvonne zit niet stil en zet haar camera voorlopig nog niet uit.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder