Indiana Jones: Kingdom of the Crystal Skull

Veronica Superguide logo
Indiana Jones: Kingdom of the Crystal Skull

Waarom Harrison Ford vervangen moet worden in Indiana Jones 5

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Indiana Jones 5 is in aantocht en Superguide-redacteur Peter Koelewijn snapt niet waarom Harrison Ford wéér de hoofdrol speelt. Gun die man zijn pensioen!

Indiana Jones 5 komt eraan en staat momenteel gepland voor een bioscoopgang in 2022, als het coronavirus dat toelaat. En dat is best een goede vraag want de ster van de film zit door zijn hoge leeftijd diep in de risicodoelgroep. Harrison Ford wordt opnieuw de man met de hoed en zweep. Hij wordt in 2022 tachtig jaar oud… zien jullie ook een probleem?

Heiligschennis

Laat ik maar gelijk de pleister van de wond trekken: Harrison Ford is al heel lang veel te oud voor de rol van grafrover. Indiana Jones is een hommage aan oude avonturenfilms en series waarin jonge ontdekkingsreizigers iedere week verborgen schatten en beschavingen ontdekten. Jong is Harrison Ford al lang niet meer, maar het is bijna heiligschennis om dat te zeggen onder de fans.

Niemand kan Indiana Jones vervangen?

Niemand kan Indiana Jones spelen zoals Harrison Ford. Daar is hij het zelf trouwens ook mee eens. Na Indiana Jones 5 mag niemand de hoed en zweep meer aanraken volgens Ford.

Alleen zo werkt Hollywood niet want reken maar dat ze meer films willen! Gaan we Harrison Ford dan over tien jaar met een looprekje zien? En over twintig jaar in een rolstoel?

Simpele actieheld

De eerste drie Indiana Jones-films zijn fantastische avonturenfilms die ook anno 2020 nog wereldwijd geliefd zijn. Maar het zijn geen diepgravende cinematografische meesterwerken. En Indiana Jones is nou ook niet de ultieme karakterstudie naar de volwassen westerse man. Hij is een simpele actieheld die heel veel getalenteerde acteurs zouden kunnen spelen.

We geven een Godfather of Harlem-weekend weg!

    Lees verder