Waarom ging Gerard Butler bijna dood op de set van Chasing Mavericks?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Waarom ging Gerard Butler bijna dood op de set van Chasing Mavericks?

Waarom ging Gerard Butler bijna dood op de set van Chasing Mavericks?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Gerard Butler is één van de bekendste - en knapste! - Schotse acteurs die op deze aardkloot rondloopt. Maar het had niet veel gescheeld, of we hadden 10 jaar geleden afscheid van de hunk moeten nemen!

Oké, niet al z’n films zijn even goed. Maar Gerard Butler is wel een echte baas! Een baas die ruim 10 jaar geleden op het randje van de dood balanceerde toen er een ongeluk gebeurde op de set van zijn film Chasing Mavericks…

Surf’s Up

Chasing Mavericks is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van surffenomeen Jay Moriarty (in de film gespeeld door Jonny Weston), die de hulp inschakelt van de lokale legende Frosty Hesson, gespeeld door Gerard Butler. Jay vraagt Frosty hem te trainen om de mythische Mavericks te surfen, één van de grootste golven ter wereld.

Kopje onder

Als je een film maakt over gevaarlijke surfplekken kun je natuurlijk stunt doubles gebruiken, en dat is ook echt wel gedaan. Maar Gerard zag deze film als de perfecte aanleiding om te leren surfen en zowel hij als Jonny hebben beiden enorm hart getraind voor de film. Beiden hebben ook echt de Mavericks gesurft, een plek die ook wel beschreven wordt als ‘de vloeibare hel’. En dat is ook waar het mis ging: Gerard ging kopje onder toen er een golf van negen meter hoog aankwam en het lukte ‘m niet om naar boven te komen. En toen het eenmaal lukte, werd ‘ie door de brute oceaan net zo hard weer naar beneden gesleurd. Hij was bijna een minuut onder water en niemand kon bij ‘m komen, dus dat was best een heftige ervaring voor de acteur. Hij vertelde erover bij Graham Norton.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Negen levens

Gerard moest zelfs een nacht in het ziekenhuis verblijven vanwege het ongeluk. En hoewel hij echt wel vaker ongelukjes heeft gehad op de sets van zijn (vooral actie)films, beschrijft hij deze als de gevaarlijkste. “Ik heb auto-ongelukken gehad, ben tegen een dakrand aangeknald, vaak geraakt door dingen en eens bijna mijn oog kwijtgeraakt door een kogelhuls, maar dit was veruit het gevaarlijkst. Zo dichtbij ben ik nog niet geweest”, vertelde de hunk destijds aan The Hollywood Reporter.

Wij zijn alleen maar heel blij dat Gerard het allemaal kan navertellen! In dat heerlijke Schotse accent van ‘m. Geeft ‘ie ook les in, trouwens. Bonnie!

Lees verder