Henk Spaan in Maestro

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Henk Spaan in Maestro

Waarom doet Henk Spaan mee aan Maestro?

|
|

Laatste update:

Journalist/presentator Henk Spaan was in de jaren 80 en 90 enorm populair door tv-programma’s als Pisa en Die 2: Nieuwe Koeien, Studio Spaan en Hard Gras. Tegenwoordig doet Spaan het een stuk rustiger aan en zie je hem bijna niet meer op televisie. Voor Maestro maakt de tv-legende een uitzondering: “Ik vind het een sympathiek programma.”

In Veronica Superguide vertelt Henk Spaan over zijn deelname aan de talentenjacht Maestro, waarin BN’ers leren een orkest te dirigeren. Spaan is behoorlijk kieskeurig over aan welke tv-programma’s hij meedoet, maar van Maestro werd hij écht enthousiast.

Waarom doet Henk Spaan mee aan Maestro?

“Maestro keek ik vorig jaar van het begin tot eind en ik vond het een sympathiek programma, zonder de nare randjes bij sommige andere wedstrijdshows. Dus toen ze me vroegen zei ik ja, en sprong in het diepe van de klassieke muziek.”

Maestro kenmerkt zich inderdaad door de goede, positieve sfeer: deelnemers worden nooit afgekraakt, hoewel er soms wel gelachen wordt als het orkest in de afgrond gedirigeerd wordt. Het overkwam Janny van der Heijden, die tóch met een goed gevoel vertrok!

Maestro als 'afdankertje'

In Veronica Superguide vertelt presentator Frits Sissing óók dat hij eigenlijk helemaal geen zin had om Maestro te presenteren. Nadat hij gepasseerd werd voor zijn ‘droomprogramma’ Strictly Come Dancing, voelde Maestro als een ‘afdankertje’. Door het grote succes van het programma moest hij daar toch op terugkomen!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Het nieuwe seizoen van Maestro zie je vanaf zondag 5 december op NPO1, vanaf 20:20 uur. In Veronica Superguide, die vanaf vandaag in de winkel ligt, lees je nog veel meer over het nieuwe seizoen. Daarnaast geven bewonderaars én critici van Dionne Stax pittige meningen over de nieuwe presentatrice van Droomhuis Gezocht.

Lees verder