Renze Klamer en Fidan Ekiz

Veronica Superguide logo
Renze Klamer en Fidan Ekiz

Abortus-uitspraken Fidan en Renze 'intern heel slecht gevallen'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De in BNNVARA-kringen goed ingevoerde columnist Henk Spaan vertelt in de nieuwe editie van Veronica Superguide dat uitspraken van ex-talkshowhosts Fidan Ekiz en Renze Klamer in De Vooravond, over abortus, "voor een hoop onvrede hebben gezorgd".

In de Veronica Superguide van deze week komen Spaan en talkshow-icoon Frits Barend aan het woord over Fidan en Renzes noodgedwongen De Vooravond-exit, waar veel verontwaardiging over bestond. Spaan herinnert zich een aflevering van afgelopen september nog goed. Abortus-activiste Rebecca Gomperts zat er. Ze helpt met haar stichting Women on Waves vrouwen in landen met een strenge abortuswetgeving bij een veilige abortus.

Abortus-uitspraken Fidan en Renze 'intern heel slecht gevallen'
Rebecca Gomperts in De Vooravond

Renze en Fidan over abortus

De presentatoren benadrukten allebei het belang van de vrije keuze voor de vrouw, maar Fidan Ekiz besloot de euforie rondom Gomperts en haar abortus-missie toch een beetje te temperen. “De feestelijke stemming eromheen is wel een beetje gek.” Vervolgens uitte ook Renze Klamer, die een verleden heeft bij de Evangelische Omroep (EO), zijn bedenkingen. “Uiteindelijk blijft het altijd jammer dat het nodig is.” Volgens Henk Spaan was BNNVARA not amused: "Daar was de omroep niet blij mee."

Win het weekend van je dromen!

'Intern heel slecht gevallen'

"Dat is intern heel slecht gevallen", gaat hij verder. Wel vindt Spaan dat BNNVARA zich niet met de inhoud van de talkshow moet bemoeien. “Matthijs van Nieuwkerk heeft zijn onafhankelijkheid in de loop der jaren verworven, omdat hij zo goed is. Daarom bemoeiden de zenderbazen zich ook niet met de inhoud van zijn programma. Maar Renze is niet de nieuwe Matthijs. Helemaal niet zelfs. Qua persoonlijkheid en charme legt hij het af.

Abortus-uitspraken Fidan en Renze 'intern heel slecht gevallen'
Henk Spaan

Meer over de Renze en Fidan-exit lees je in de nieuwe editie van Veronica Superguide, vanaf vandaag te koop.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder