• TV

Voetbalfans gieren om Belgisch voetbalcommentaar: ‘Jezus Christus!’

België is uitgeschakeld op het Wk in Qatar

België speelde op het WK voetbal in Qatar vandaag tegen Kroatië. Wonder boven wonder speelden de twee teams gelijk, terwijl Marokko wél won van Canada. De Belgen mogen dus (verrassend!) alweer naar huis. Voetbalfans die op de Belg keken genoten van het emotionele voetbalcommentaar, waarin heel wat afgevloekt werd!

Na tien seconden scoorden de Kroaten al bijna, waardoor het Belgische commentaar meteen een hartverzakking kreeg. ‘Wat is dat!? Na 10 seconden, Jezus Christus!’

Lachen om vloekende Belg

Later misten de Belgen nog aardig wat kansen, waardoor Onze Lieve Heer nóg een paar keer aangeroepen werd. Kijkers vonden het gevloek hilarisch, maar vonden het eigenlijk óók niet helemaal kunnen.

België verlaat het WK

Vooraf was België misschien wel één van de favorieten voor de titel, maar het team speelde het hele WK al behoorlijk schamel. Tóch had iedereen er wel op gerekend dat ze wel een ronde verder zouden komen met al het talent in de ploeg. Uiteindelijk werden Marokko en Kroatië eerste en tweede in de poule. Tot overmaat van ramp moest Jan Vertonghen na de wedstrijd nog even met NOS-verslaggever Joep Schreuder napraten, die hem tot aanvoerder van de Belgen bombardeerde.

Voor onze zuiderburen was het een kort - en niet zo krachtig - WK. Nederland speelt op zaterdag 3 december tegen de Verenigde Staten, en aangezien Oranje ook niet zo lekker draait kan dat óók nog wel eens spannend worden.

Je ziet Nederland - Verenigde Staten op zaterdag 3 december op NPO1, vanaf 15.50 uur.