Vin Diesel kondigt nog twee oude bekenden aan voor Fast & Furious 9

Door Redactie
Vin Diesel Fast & Furious 8

Terwijl de andere twee kale binken uit de Fast & Furious-franchise straks de vetste actieblockbuster van deze zomer afleveren met Hobbs & Shaw, probeert Vin Diesel vast de hype voor Fast & Furious 9 op te stoken. In een nieuwe Instagram-video liet hij tussen neus en lippen door even weten dat twee grote namen in dit negende deel opnieuw van de partij zullen zijn.

Charlize Theron terug als Cipher

“We hebben een boel van de originele castleden hier, inclusief Oscarwinnaars als Charlize Theron en Helen Mirren”, zo onthult Vin tegenover zijn 55 miljoen volgers. De terugkeer van Charlize Theron als superschurk Cipher is niet zo'n hele grote verrassing, aangezien zij aan het eind van deel 8 ontkwam. Maar tot nog toe was het nog nergens aangekondigd dat zij weer van de partij zou zijn, ook al zou de filmstudio al plannen hebben voor een aparte spin-off rond haar personage.

Helen Mirren terug als Magdalene Shaw

De medewerking van Helen Mirren is opvallend, want in Fast & Furious 8 speelde zij een klein rolletje als Magdalene Shaw, de moeder van de door Jason Statham en Luke Evans gespeelde broers Deckard en Owen Shaw. En die zijn voor zover bekend allebei niet van de partij in dit negende deel. Mirren is deze zomer ook te zien in een grotere rol in Hobbs & Shaw, een film die zoals het er nu uitziet echt puur als spin-off zal fungeren. Mama Shaw is dan ook één van de weinige personages die zowel in deze spin-off als in Fast & Furious 9 mee zullen doen. Hebben de verhalen van deze films misschien toch meer met elkaar te maken dan we tot nu toe dachten?

Het testosteroncircus dat Hobbs & Shaw heet rolt  in elk geval vanaf 1 augustus haar spierballen uit in de bioscopen. Dat is op moment van schrijven nog 22 nachtjes slapen.